Radiobiograf. Oplev biografmørket på en ny og anderledes måde, når der afspilles podcasts produceret af og for børn.
Foto: PR/Buster Filmfestival

Radiobiograf. Oplev biografmørket på en ny og anderledes måde, når der afspilles podcasts produceret af og for børn.

Film

Festivalchefen i slutspurt: Her er de bedste film på Buster Filmfestival

Füsun Eriksen anbefaler de film, man ikke må gå glip af på Buster Filmfestival.

Film

Det kan stadig nås!

Ibyen har bedt Buster Filmfestivals chef, Füsun Eriksen, om at anbefale fem film, der skal ses på festivalen her på falderebet, inden den slutter 27. september.

Trækfugle

»'Trækfugle' fanger ånden fra de gode gamle dages børnefilm og viser, at man stadig kan lave film for børn uden at tale ned til dem eller forfalde til karikaturer. Filmen er uden tvivl min personlige favorit, ikke blot i årets program, men også noget nær den bedste børnefilm, jeg har set i mange år. De varmenste anbefalinger herfra!«.

Vises 24/9 og 26/9 kl. 10 i Nordisk Film Fields. Lørdag 26/9 er der Q&A med filmens manuskriptforfatter efterfølgende. Læs mere om filmen her (eksternt link).

Københavns radiobiograf

»På årets festival giver vi børn og deres forældre mulighed for at opleve biografmørket på en ny og anderledes måde. Lørdag d. 26. september rykker Københavns Radiobiograf nemlig ud af deres vanlige rammer og ind i Cinemateket, hvor de for første gang har skræddersyet et program for de 6-12 årige og deres familier, der både byder på firserklassikere og helt nye podcasts produceret for og af børn«.

Vises 26/9 kl. 13.30 i Cinemateket. Læs mere om filmen her (eksternt link).

Kirikou og Troldkvinden

»Det er et prægtigt og syret fabeleventyr, som udfolder sig i tegnefilmen 'Kirikou og troldkvinden'. Selvom filmen ikke er ny, er det en helt særlig oplevelse af se den på det store lærred - det er derfor, vi viser den i år. Der er nemlig vilde og smukke billeder ud over det sædvanlige, der dominerer historien om den lille, vakse dreng Kirikou, som befrier sin landsby fra troldkvinden Karabas sorte magi. Historien bliver fortalt med charme og sjæl - en sand perle! Efter visningen kan den anerkendte world-musiker Moussa Diallo og hans elskede trio opleves«.

Vises 27/9 kl. 12 i VerdensKulturCentret.Læs mere om filmen her (eksternt link).

Det ukendtes skov

»På søndag er der grin, gys og forpremiere på programmet med Cartoon Networks filmversion af den populære animationsserie 'Det ukendtes skov' - et herligt eventyr fyldt med magi om to halvbrødre, der farer vild i en mystisk skov. I søndags blev filmen kronet som årets bedste i animationsgenren ved den amerikanske Emmy-uddeling«.

Vises 27/9 kl. 10 i Nordisk Film Palads.Læs mere om filmen her (eksternt link).

Winnetous Søn

»En klassisk tysk børnefilm - en blanding af western og komedie - når det er bedst. Filmen underholder hele vejen igennem, men giver også plads til eftertanke og filosoferen over venskab, voksnes fordomme, krop og skilsmisse. Dét, der står stærkest ved filmen, er dens evne til at portrættere børn, der tror på sig selv og drømmer i hård modgang«.

Vises 25/9 og 26/9 kl. 10 i Nordisk Film Palads. Efter visningen begge dage kan man møde hovedrolleindehaveren og få en snak.Læs mere om filmen her (eksternt link).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN