Skattejagt. Tag med på filmisk Banksy-skattejagt i New York til CPH:DOX-programlaunch på fredag.
Foto: Yui Mok/AP

Skattejagt. Tag med på filmisk Banksy-skattejagt i New York til CPH:DOX-programlaunch på fredag.

Film

CPH:DOX fejrer programlaunch med Banksy-dokumentar og koncert

På fredag 16. oktober er der fest for dokumentarfilmfestivalen på Bremen med filmen 'Banksy Does New York' og First Hate på scenen.

Film

Nu på fredag offentliggøres programmet for 13. omgang af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Og ingen programlaunch uden programlaunchfest, det siger sig selv.

Derfor lægger Bremen Teater på Vesterbro hus til fest, hvor der vil være premiere på Chris Moukarbels nye dokumentarfilm om gadekunstneren Banksy, hvorefter synthpopbandet First Hate vil spille koncert.

Banksy gæster New York

Banksy. Han er vel nok en af vor tids største kunstnere. Den britiske street-artist og politiske aktivist har ’udstillet’ på gader, stræder og murstensvægge overalt i verden, og et af hans sidste projekter var en månedlang kunstskattejagt i New York City, hvor byens borgere kun bevæbnet med kryptiske ledetråde blev sendt gennem byen på jagt efter kunstværker.

Dette kunstværk og sociale eksperiment blev dokumenteret på film af dokumentarist Chris Moukarbel, og det er hans ’Banksy Does New York’ der vises i salen denne aften på Bremen. Man kan varme op til aftenen med en bid af filmen i denne trailer på Youtube.

Ultrahip synthpop-duo

Når filmvisningen slutter spiller den danske duo First Hate op til dans i baren. De har på nuværende tidspunkt kun udgivet en enkelt ep, men på trods af det spæde bagkatalog har First Hate allerede nu ageret support for kunstnere som Trentemøller og Ice Age.

Der er New Wave-vibes, normcoreness og postpunk’et vildskab på scenen, og mon ikke at de synthspækkede melodier nok skal sætte gang i dansegulvet? Nå ja, og så var Firt Hate nomineret til Ibyen-prisen som 'Årets Upcoming' i foråret - og det er da lidt af et kvalitetsstempel, hvis vi selv skal sige det.

Efter koncerten fortsætter festen med T.O.M. og Beatforskerne bag pladespillerne.

Billetter til festen koster 70 kroner og kan købes her ( eksternt link).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce