0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kokkehuerne Trendy pizza og smart pasta

Skråt over for Palads- biograferne finder man nu et smart italiensk spisested med en glødende stenovn, gode pizzaer og et tjept tempo. Biografmenuen er sikret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jan Grarup
Foto: Jan Grarup
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er visse adresser, der næsten kalder på det forlorne, men selv om Il Peccato ligger på Axeltorv og lige over for megabiografstedet Palads, er der tale om et særdeles glimrende og yderst italiensk orienteret spisested. Så italiensk at man faktisk kan risikere at skulle foretage sin bordbestilling over telefonen på italiensk.

Stedet er holdt i det rå og enkle look uden den mindste reference til tidligere tiders forvrængede opfattelse af rødternede duge, vinranker og bastflasker som noget vældig autentisk. Køkkenet er åbent, så man kan følge med i alle processer og intet er overladt til tilfældigheder. Her er gang i den med mange gæster, hurtig servering og passende tempo.


Stenovn helt fra Modena
Placeret i det stemningsfyldte rum tæt ved den flammende stenovn, hentet hertil helt fra Modena, hvis stenplade kører rundt efter moderne tekniske principper, fik vi stukket de overdimensionerede spisekort i hænderne. Her kan man så konstatere, at retterne er de gode uforanderlige og genkendelige fra det italienske basiskøkken.

Et køkken med mellem 800 og 2000 år på bagen er jo heller ikke et, der sådan lige forandrer sig, og kortet beskriver da også, at køkkenet ser sig i krydsfeltet mellem det klassiske og det moderne. Så vidt jeg kan se, er det mest stilen, der er moderne og indholdet, der er klassisk – og det er faktisk glimrende.

For lidt hvidløg
Der tilbydes en dagens menu, udvalgt fra kortet af køkkenet til 398 kr., men vi valgte i stedet at bestille lidt forskellige forretter, så vi kunne smage meget og i øvrigt gøre, som man ofte gør i Italien – nemlig spise mange små retter.

Da stedet har en stenovn og satser på pizzaer, har de heldigvis også noget herligt brød. Dette brød får man straks med olivenolie til, og så kan man i øvrigt vælge sig nogle gode fyldige bruschettaer med enten tomat, hvidløg, basilikum og olivenolie eller med svampe, ost og parmaskinke (43-47 kr.).

Vi prøvede dem begge, og de var gode, men smagen af hvidløg var i den grad underdimensioneret. Om det er for at tækkes biografgængerne, ved jeg ikke, men det er synd og ikke særlig italiensk i smagen. Blandt forretterne valgte vi gamberoni (kæmperejer) grillet med hvidløg og citron på lidt salat (125 kr. for 4 stykker), og igen var hvidløget ikke markant på nogen måde.

De dampede muslinger (99 kr.) var fine og kom i en rustik skål, der kunne holde på varmen, og de svømmede i tomat og krydderurter og manglede også et kraftigere skud af hvidløg. Ikke desto mindre var alle forretterne veltillavede og friske og suppleret med sprød salat, der godt måtte have fået lidt dressing til, alternativt kunne man stille olie og eddike på bordet.

Grillede artiskokker
Vi sprang de relativt dyre og knap så spændende salater over, men faldt for at prøve en pastaret. Intet mindre end 13 pastaretter udbydes til 125-135 kr. Linguine med grillede artiskokker viste sig at være hjemmelavet frisk pasta, kogt perfekt, og artiskokkerne var af høj kvalitet med masser af smag og fylde, modsat mange af de færdige typer man normalt kan købe. En enkel og god basal ret i stram italiensk stil – langt fra 70’ernes fordanskede tilsovsning i piskefløde.

Fisk og kødretter er fine og enkle på samme måde som pastaen, men så koster de også mellem 200-275 kr. per hovedret. For mig at se kan Il Peccato i det prisleje ikke leve op til de efterhånden mange knivskarpe og dygtige spisesteder, vi har i indre by, hvor en hovedret kan erhverves for det samme eller mindre.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere