0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tam frokost er som eftersidning i den gamle skole

På Restaurant Kronborg får man en høj stemning - og en lidt kedelig frokost.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt

Stemning. I Restaurant Kronborgs hyggelige, støjfremmende kælderlokaler er den lune ribbenssteg med rødkål og surt højdepunktet.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Jeg håber, I har husket ørepropper!«, siger en ældre dame til mig og nikker i retning af de fem kriminalfolk ved nabobordet, der har taget hul på snapsen og taler om, hvor ulideligt heldige FCK har været i denne sæson. De er ude at spise den årlige julefrokost, og nu bliver julebordet båret ind med gammeldags modnede sild, rimmet laks, pandestegt rødspættefilet, and med rødkål, juleskinke med grønlangkål, æbleflæsk, lun ribbenssteg, ost og risalamande.

Det kan man fandeme kalde old school! I de hyggelige, støjfremmende kælderlokaler kan man få det fulde udtræk fra røget ål til stegt kalvelever. Til gengæld har vi fået at vide, at det vil tage op til tre timer at tygge sig igennem hele julebordet, så min gæst og jeg nøjes med at vælge fra kortet.

LÆS OGSÅ

Vi begynder naturligvis med sild. Hvortil vi skal have øl og snaps. Man kan godt få vin, men hvem drikker vin til en dansk frokost? Det ville jo nærmest være helligbrøde. Næ, vi bestiller en Jacobsen Golden Naked Christmas Ale fra fad og en Fanø Julebryg på flaske og dertil snaps af mærket Kronborg, som etablissementet selvfølgelig sværger til.

Silden lader vente på sig, så vi når at smage godt på øllen først. Jacobsens nøgne juleøl er rødlig i farven og har en frugtig smag, men Fanø Julebryg kunne jeg godt have været foruden. Det er en porterlignende øl med høj alkoholprocent (7,5), og den efterlader en bitter eftersmag i ganen.

Når nu dansk frokost i den grad kalder på øl, kan man ærgre sig over, at udvalget ikke er større, men (bortset fra den bitre Fanø-øl) stort set begrænser sig til gængse konsumøl. På den anden side hører det nok med til stilen. Folk kommer ikke her for at smage på over- og undergærede designerøl fra diverse provinshuller.

Sild uden smag
Den stegte sild bliver serveret med kapers, bløde løg, sauterede gulerødder og dild. De bløde løg er vandede. Som om de er blevet holdt varme, ved at der er hældt vand på panden. Og der er sauterede gulerødder på silden.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere