0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forfinet fransk bistro indfrier ambitionerne

Brasserie Ferdinand leverer et raffineret fransk bistrokøkken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kåre Viemose
Foto: Kåre Viemose

Ludovic Riauté sørger for godt værtskab, ved alt om de gode flasker og leverer en elegant servering.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Toppen af poppen i det aarhusianske restaurantliv var i mange år den hæderkronede Prins Ferdinand med beliggenhed i Den Gamle By. Restauranten var opkaldt efter den i fordums tid så populære arveprins Ferdinand, som forlod denne verden tilbage i 1863.

I november 2008 åbnede nogle af folkene omkring gourmetrestauranten Brasserie Ferdinand ved Åen i midtbyen. Her gik nogle kokke fra Prins Ferdinand i køkkenet og forenklede gourmetretterne i retning af det mere gedigne og afslappede bistrokøkken.

Hans franske hjemegn er Loire, og derfor er der i Riautés anbefalinger en vis præference for dette område. Vinkortet er velsammensat og når pænt omkring. Champagnekortet tæller f.eks. hele 25 forskellige champagner, hvilket unægtelig er meget pænt inden for brasserie-genren.

Kan man ikke finde, hvad man søger, i det almindelige vinkort, så rummer kælderkortet et imponerende udvalg; men her bliver det også rigtig kostbart. Riauté er derudover en glimrende, venlig og meget opmærksom vært, der har godt styr på sit brasserie.

Forfinet servering
Priserne på maden ligger i det pæne middelleje. Der er klart ambitioner i køkkenet, og retterne får derfor ofte et lidt mere forfinet udtryk i serveringerne. Vi plukkede fra alle ender af kortet. Forretter: Jeg modtog en tallerken varm, skummende fiskesuppe (115 kr.).

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts