0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tilbage på Diwaneseren

Et glædeligt gensyn med Al-Diwan - byens måske bedste pakistansk-indiske restaurant. Og så er priserne til og med rimelige.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dalsgaard Miriam
Foto: Dalsgaard Miriam
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

December er mere end and, finker, ribbenssteg og lageflæsk. Når dagen er svundet ind til en lille, grå stribe næringsfattigt lys, og regnen drypper fra granguirlanderne, er det blevet karrytid.

Drømmen om den eksotiske sommer lever i de pakistanske og indiske jerngryder, når spidskommen, chili, nelliker, bukkehornsfrø, gurkemeje og koriander ristes til brændende krydderblandinger, der giver varme i hele kroppen. På Vesterbrogade i nummer 94 har en af vores bedste pakistansk-indiske restauranter ligget i en årrække.

Al-Diwan har et stort og trofast publikum, der ved, at kokkene på stedet gør lige det ekstra ud af retterne, der hæver dem over gennemsnittet og gør stedet til byens måske bedste repræsentant for regionens køkkener.

Længe - alt for længe - var der vandskade på stedet, så karryelskerne måtte gå forbi den låste dør og vente på bedre tider. Nu er de kommet - man kan atter smide sig på diwan'en og få én på smagsløgene. Værterne er utroligt høflige, venlige og korrekte i deres optræden på stedet; her smides der ikke bare en skålfuld karry på bordet uden forklaring. Man fortæller gerne om retterne og deres tilberedning og er tydeligvis stolt af sit køkken - og det med rette.

Vi lagde klassisk ud med en gang poppadums til 12 kr. stykket. Selve poppadums'ene var en udmærket standardtype - men ikke noget ud over det sædvanlige. Det var til gengæld tilbehøret af ikke mindre end 4 små chutneys og relishes. Alt hjemmelavet og med tilhørende forklaring forstås.

Rød chili, umiddelbart rund i smagen - men med et ordentligt spark af chilistyrke. Grøn chili, mere frisk i smagen - og voldsom i styrken. Forsigtighed tilrådes. Min gæst lyttede ikke efter - og betalte med en let røg ud af ørerne i nogle minutter. Så var der en raita-lignende yoghurtdressing med mynte og andre urter. Og endelig en fin, hjemmelavet blomme-mandel-chutney. Sød og delikat.

Vi fortsatte med et par pakora hver. Pakora er en klassiker fra de pakistanske/indiske køkkener. På Besan-mel (kikærtemel) laves en beignetagtig dej, som 'pakora-emnet' vendes i og dybsteges. Min gæst fik fish-pakora, lavet med laks og diverse krydderurter. En velsmagende og godt krydret lille fiskeforret.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere