Den var så stor, den håndskårne isklump, at den snildt kunne have sænket et krydstogtskib i den mellemstore klasse. Måske ikke dem, der lægger til i Nordhavn, men i hvert fald af den type, der tøffer rundt på floderne i Tyskland.
Heldigvis var der lige akkurat plads til den i glasset, isen altså, og så lod bartenderen ellers den brune væske plaske ned over den diamantformede krystal og stillede kreationen foran mig.
Cocktailen hed ’The Donald’, og den skulle bevise, at »amerikanske og mexicanske ingredienser rent faktisk kan passe sammen«. Det gjorde de. Åh, hvor de passede sammen. Den potente blanding bestod af kamillete-infuseret Redemption Rye-whisky, en krydret satan, der fik modspil fra citrusduftende Don Julio Blanco-tequila og heftig skriggrøn Chartreuse, der bragte franske urter og munkesved ind i mixet.
Først hamrede alkoholen hårdt på tungen, men langsomt kom kamilleteen snigende, mens fransk vermouth gjorde cocktailen så tilpas sød, at man ikke besvimede af dampene og druknede i procenterne.
Donald’en repræsenterer alt det, der imponerer mig ved kortet på cocktailbaren Puss Puss: kreativitet, legesyge og en næse for præcise blandinger og smagsudtryk, der ville gøre både den lille og den store kemiker stolt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind