Der er så megen skønhed på Amager. Skov, strand og beton, tyrenakker ved vandet og tynde koncertpianister ovre langs metroen. Men Øresundsvej er godt nok trist. Ja, undskyld mig. Grå og trøstesløs. Især nu, hvor det eneste lyspunkt, den ellers indbydende plads foran Amager Bio, ligger øde hen.
Heldigvis er der dog stadig noget at komme efter. For på hjørnet ved Drogdensgade, klemt inde mellem to køreskoler og en spasalon, er en ølbar knopskudt i Café Cornelius’ gamle lokaler. En ualmindeligt skøn en af slagsen ovenikøbet.
På Blue Raven tager de deres arbejde seriøst, det var straks til at fornemme, da jeg nærmede mig bardisken. Indholdet i de 15-20 blankpolerede haner på bagvæggen fristede lige så meget som det store kort med sjældne flaske- og dåseøl, og denne dag – udvalget skifter løbende – var der rig mulighed for at komme godt rundt mellem mørke stouter over læskende pale ales og videre til belgiske spontangærede sataner.
Brouwerij Girardins fadlagrede lambic var uden karbonering og derfor lige til at hælde ned i svælget i sommervarmen. Der stod en svag duft af fugtig vaskekælder og brændt egetræ over glasset med den gyldne væske, mens smagen antog et mere citruspræget udtryk. På grund af den længere lagring var syrligheden dog relativt stramt kontrolleret, så er man bange for sure bajere, er her et godt bud til forsøgsvis at dyppe tæerne.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her