0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

To hjerter fra baranmelderen: Jeg følte mig simpelthen snydt. Både på prisen og for en oplevelse

Taps Winebar lokker med et bredt udvalg af vin på glas, men hvad er der egentlig tilbage at opleve, når størstedelen af aftenen foregår foran en maskine?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Ved ankomst får man stukket et plastikkort i hænderne, og så må man ellers selv tappe løs fra maskinerne

Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jørgen Leth sidder på toilettet og messer. Ja, altså ikke sådan i levende live, men ud gennem højtalerne. Jeg kunne høre ham gennem døren. »Og så er vinene altid dårligere på en båd ... Man tror altid, at selve eventyret ved at være på en båd undskylder dårlig vin. Nej! Jeg hader det«.

Nu var jeg godt nok ikke selv på havet, men jeg havde ikke noget problem med at adoptere monsørens forbistrethed, da jeg besøgte Taps Winebar i St. Regnegade i det indre København. Ikke at jeg ligefrem hadede det, men selve konceptet bød mig simpelthen imod.

Her stod den på »høflig selvbetjening«, som den i øvrigt lige så høflige barmanager bemærkede, da jeg ankom. Det betyder, at man selv skænker sin vin fra de 40-50 flasker, der står til skue i automater langs den ene væg.

Alle kan købes som ’smagsprøver’, ’halve glas’ og ’hele glas’ (fra 55 til 450 kr. for et helt, dvs. 15 cl.), og det er da imponerende med så stort et udvalg. Her kan kun få andre vinbarer følge med, og netop sortimentet er da også Taps’ store slagnummer. Jeg faldt især i svime over mit halve glas med Thierry Janots og Richard Bos’ fadlagrede Chardonnay fra premier cru-markerne i Saint-Aubin (2017 til 92 kr.), der var decideret fremragende med kalkbrud i næsen og eksotiske frugter i den lange eftersmag.

Til gengæld forsvinder det meste af vinbaroplevelsen, når man som gæst i det store hele bare overlades til sig selv og den udleverede iPad, hvor man »kan læse mere om vinene«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter