Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det er, som om Café Molka! ikke kan finde ud af, om den skal være en italiensk bistro, amerikansk diner eller café med mellemøstlige aner. Det kan både ses på interiøret og smages i det tilfældige miks af menuer.
Foto: Mads Christensen

Det er, som om Café Molka! ikke kan finde ud af, om den skal være en italiensk bistro, amerikansk diner eller café med mellemøstlige aner. Det kan både ses på interiøret og smages i det tilfældige miks af menuer.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flakkende halalcafe er anonym og dyr

Café Molka!'s miskmask af forskellige kulturelle indslag savner sjæl.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hos Café Molka! er baconen ikke af fedesvin, men af kalkun.

Og hvis man desuden sværger til mellemøstlige indslag som hummus, hjemmebagt brød med fennikelfrø, omelet med tomat, løg og kartofler, kyllingespid og en slags persisk musaka med aubergine, kartoffel, hakket oksekød, er man kommet til rette sted.

Det er rent halal.

Café Molka!, der ligger tæt på Forum, blev for fire måneder siden åbnet af et ungt dansk-irakisk par. Hun tager imod og serverer, han står i køkkenet.

Ubestemmligt miks Cafeen bærer på sin egen vis præg af kulturmødet med sit ubestemmelige miks af laminerede cafeborde, blandede stole, mønstrede tapeter, designerlamper, vinflasker med stearinlys og et udvalg af billeder på væggene med guldfisk, en rød sportsvogn og en storøjet blond dukke.

Her er indslag fra både italiensk bistro, amerikansk diner og kitschet storbycafe.

LÆS OSGÅ

Menukortet har samme flakkende præg: mozzarellasandwich og pasta, cæsarsalat, clubsandwich og burger, brunch og rødbedesalat. Og meget mere.

Betjeningen udpeger en Kronenburg, da vi efterspørger en hvedeøl. Det har den franske øl nu aldrig været. Men der er også Hoegaarden (39 kr.), så den tager vi sammen med et glas australsk rødvin (55 kr.).

På bordet kommer også en kurv med lunt hjemmebagt brød og smørbrikker. Brødet er helt nybagt og med fennikelfrø, så det smager skønt af lakrids. Stort plus.

Kønsløs bøf
Burgeren (139 kr.) serveres i en lækker hjemmebagt bolle med fin balance mellem det luftige og det fyldige. En god, stærk guacamole, cheddar, salat, tomat, rødløg og jalapeños er bedre end den kønsløse hakkede oksebøf. Ikke meget saft og kraft der.

Pomfritterne, som ifølge kortet er hjemmelavede, ser industrielle ud og smager, som var de stegt i godt brugt fritureolie. En krydret mayonnaise som dyppelse sammen med et arsenal af Hellmans mayonnaise og chilisauce i store beholdere.

LÆS OSGÅ

Den irakiske ret (149 kr.), der er tilberedt efter svigermors opskrift, forklarer indehaveren, serveres dampende varm i et ovnfast fad. Ved siden af kommer en stor tallerken med perfekt kogte ris og grøn salat, der er frisk og dryppet med en god, syrlig eddikedressing.

Det smager vældig godt af varme krydderier som kanel og kardemomme, men er ikke helt så intenst i smagen, som man kunne ønske. Et venligt måltid mad, men ikke så eksotisk som forventet.

Kikset anretning
Vi slutter af med kaffe, hindbærtærte (45 kr.) og pandekager med is (35 kr.). Tærten er tung af marcipan, har et lidt sejt hindbærovertræk og serveres med cremefraiche. En massiv, sød omgang.

Pandekagerne serveres, som var de anrettet af en femårig: To store tykke pandekager er rullet sammen om en skive vaniljeis, og så er der ellers trykket en ordentlig klat choko-sovs ud ovenpå og pyntet med en krans af dåseflødeskum og syltede jordbær.

Sikkert et hit til en børnefødselsdag, men ikke lige en finale, der spiller sammen med en espresso.

Kaffen er i øvrigt fin i ’kort form’, men når den mikses med varm mælk til en latte (35 kr.), savner den karakter og kraft.

Dyrt og anonymt

Cafeen har svært ved at finde sin form. Hvorfor ikke gå hele vejen og gøre noget særligt ud af det persiske eller halalretterne og dyrke det?

I stedet sidder man med en anonym oplevelse til en høj pris. 149 kroner for en ret af hakket oksekød og grøntsager er dyrt.

Læg dertil, at det sære miskmask i indretningen gør, at stedet savner sjæl, så selv om indehaveren er sød, smilende og oppe på tæerne og brødet mere end almindeligt godt, kan karakteren kun være tre kopper.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer