Café Montmartre drives af holdet bag den Michelinrestauranten Era Ora. Og det kan mærkes.

Café Montmartre drives af holdet bag den Michelinrestauranten Era Ora. Og det kan mærkes.

Cafeanmeldelser

Café Montmartre er en totaloplevelse

Jazzhus Montmartres økologiske café er helt med på beatet.

Cafeanmeldelser

For tre måneder siden genåbnede det legendariske Jazzhus Montmartre i København.

Og efter en pause på mere end 15 år er det ikke kun musikken, der nu igen spiller i Store Regnegade 19 A. Husets økologiske cafe er i den grad med på beatet.

LÆS OGSÅ Den drives af holdet bag Michelinrestauranten Era Ora, og chefkokken har komponeret et menukort, der ikke bare er en restaurant værdig, det tager også højde for stedets særlige historie.

Med et italiensk tvist
Op gennem 60’erne og 70’erne spillede og spiste jazzlegender som Niels-Henning Ørsted Pedersen, Axel Riel og Dexter Gordon på det lille internationalt anerkendte spillested. Deres portrætter pryder i dag facaden.

Og husets varme hovedretter er moderne udgaver af den mad, der var at finde på tallerkenerne i de go’e gamle ‘heydays’ – blot tilsat et italiensk tvist.

Til frokost kan man bl.a. købe en charcuteritallerken (95 kr.) eller sammensætte sin egen panino-sandwich, hvor fyldet står på italienske delikatesser som marinerede artiskokker, salte kapers, pecorino-ost og mortadella (95 kr.).

På kortet findes desuden en menu på to eller tre serveringer, hvor der er en håndfuld forskellige retter at vælge imellem (frokost 185/235 kr. og aften 195/255 kr.).

Saftige muslinger
Vi slår os ned ved et af de gedigne træborde nær den lille scene, der er omgivet af tunge røde gardiner. Indretningen er hyggelig og samtidig stilfuld. Godt, enkelt design.

Sommervarmen hænger i lokalet. Men ikke så snart har jeg sat mig på det bløde sæde langs væggen, før tjeneren kommer ned til bordet med et glas isvand.

Og når aftenen bliver så vellykket, skyldes det ikke mindst hans imødekommenhed og evne til at improvisere. Servicen kan der ikke sættes en finger på.

Jeg lægger ud med en klassisk portion dampede blåmuslinger, som flyder rundt i en kraftfuld velsmagende suppe tilsat skiver af ingefær. Muslingerne er gode og saftige.

Af samme grund kan jeg ikke lade være med at ærgre mig over, at nogle af dem ikke har åbnet sig. Det kan tjeneren godt forstå.

Sundt måltid
»Skal vi ikke se, om jeg kan finde en ekstra ret til dig i køkkenet?«, foreslår han og kommer lidt efter tilbage med en tallerken italienske lækkerier: marinerede chilifrugter fyldt med kapers, oliven og ansjoser. På husets regning, selvfølgelig.

Hovedretten er en god paneret rødspætte, der ligger oven på en håndfuld saftige grønne bønner med bid i. Desuden er der en bunke fintsnittet rødkål samt en stribe urtecreme og ovnbagte kartofler ‘on the side’.

Et sundt måltid – næsten lidt for enkelt – men samtidig dejligt, at råvarerne får lov til at tale for sig selv.

En totaloplevelse

Café Montmartre gør det samlet set rigtig godt. Af og til havde køkkenet svært ved at følge takten i cafeen. Der var lidt ventetid mellem serveringerne, hvilket tjeneren kompenserede for ved at lade os blive hængende og høre første sæt af koncerten.

Godt, vi gjorde det. Mens lyset dæmpede sig, satte vi skeen i en lækker panacotta med orangesmag. Og dermed fik vi prøvesmagt lidt af alt det, Montmartre har at byde på:

Det er en totaloplevelse. Her er en helt særlig jazzet stemning, man ikke finder andre steder i byen. Montmartre får fem kopper og et syngende bifald.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce