Hygge. Lesbisk Kaffe er mest som at træde ind hos farmor: rart og hjemligt.
Foto: Ditte Valente (arkiv)

Hygge. Lesbisk Kaffe er mest som at træde ind hos farmor: rart og hjemligt.

Cafeanmeldelser

Billig homocafé hygger om kunderne

Lesbisk Kaffe satser på kvalitet til billige priser. Det er et glimrende udganspunkt for succes.

Cafeanmeldelser

På Enghavevej på Vesterbro åbnede i november en café for kvinder, der kan lide kvinder. Den er et af de mere kantede indslag på den kedelige strækning, der tidligere har været præget af en Kirkens Genbrug, en fodklinik, en spillekiosk og en grillbar.

Men så kom smarte Skullcandy og åbnede butik med designerhøretelefoner, Cafeen Flisen rykkede ind med skaterkultur, og senest er restauranten Madsvinet åbnet i en gammel flisebeklædt slagterbutik.

På facaden står der Kaffe & Ølbar. Unægtelig mere diskret end Lesbisk Kaffe, som cafeen kalder sig på Facebook.

LÆS OGSÅ

Hjemlig hygge
Og det valg er ifølge indehaverne truffet ud fra forestillingen om, at forbipasserende heteroer måske vil kvie sig ved at gå ind på en café, der skilter med at være lesbisk, mens lesbiske selv måske ikke ønsker at blive sat i bås ved at sidde i vinduet under et skilt med ordet for deres seksuelle præference.

Et lille regnbueflag ved indgangen indikerer dog, at cafeen ikke er helt mainstream, selv om menuen byder på det helt gængse udvalg af latte, croissanter, shots og fadøl. Og efter kun tre måneder in business har stedet allerede modtaget prisen Axgil som årets homosted 2012 – som en dagtimernes pendant til kvindebaren Vela i Viktoriagade.

Indenfor i den lille café er der dømt farmorstemning. Der er broderede klokkestrenge på væggen, korsstingssmykkede puder på bænken og porcelænsnips på hylderne. Og sørme om mor og fars bryllupsfoto fra midten af 1970’erne ikke også hænger her i glas og ramme.


I magasinbunken bag døren finder man hipsterbibler som Soundvenue og Wallpaper, og i baren kan man bestille en Bøgebryg, der er en mørk ale, som har gæret med sidste års friske bøgekviste fra Hareskoven. Kort sagt: hjemlig hygge kombineret med selvbevidst københavnerattitude.

Man kan enten sætte sig i stueetagen med kig til gaden eller på mezzaninen, hvor der under vores besøg er flere, som har slået rod med laptops, kompendier og store krus dampende chai.

Satser på kvalitet
Alle kunder – både mænd og kvinder – får et nik og en kommentar med, når de træder ind ad døren.

Selv om Lesbisk Kaffe ligger langt fra alfarcaféstrøg, er her en kommen og gåen af kaffekunder. Og ved selvsmag kan vi da også konstatere, at mokkaen, der selvfølgelig serveres i et bredt spekter af brune lertøjskrus, er fin. Stærk, fyldig og med rette temperatur. Og så står en dobbelt espresso i små 22 kroner.

Husets varme chokolade (30 kroner) laves af steamet mælk, hvori man smelter en slags slikkepind med et stort stykke mørk chokolade. Det er et rart alternativ til de mange kakaopulvervarianter, man ellers ser på cafeerne, og smagen bliver overraskende mørk og fyldig.I det hele taget har indehaverne af Lesbisk Kaffe tænkt over udvalget.

På køl finder man gode økosafter og juicer, og teen er fra Kusmi. I stedet for mainstream og billige varianter satser Lesbisk Kaffe på kvalitet. Og serverer det til lave priser. Det er et glimrende udgangspunkt for succes.

Tunge mod brystvorte

Sammen med kaffen hapser vi hver en bolle med ost (25 kroner). Og selv om serveringen er såre simpel, er den en godbid.

Bollen er friskbagt og sprød på ydersiden og svampet lækker indeni, og osten er tre friskskårne skiver af en god, fed danbo. Man får en lille skål pesto eller en smørbrik dertil, alt efter smag og behag. Helt fint til et engangsbesøg, men som stamgæst vil man savne variation og udvalg. Og så til det lesbiske, fristes man til at sige. For man må unde sig selv en tur på toilettet, hvor en heftig fotokollage i den grad får slået fast, at cafeen ikke er helt almindelig.

Tænk nærbilleder af tunge mod brystvorte, kælne kroppe og ublufærdig nøgenhed i pikant pornostil, fra dengang mor var ung.

Måske ikke lige her man tager den femårige med ind for at tisse af, medmindre man er klar på at give uddybende forklaringer, men dæleme noget, der gør, at man ikke sådan lige med det samme glemmer sit besøg.

Vi afleverer fire kopper for pionerånd og personlighed.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce