Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Passage. Spisehuset befinder sig mellem værftets gamle murstensbygning og den nye meget moderne 'udestue' af glas.
Foto: Peter Hove Olesen

Passage. Spisehuset befinder sig mellem værftets gamle murstensbygning og den nye meget moderne 'udestue' af glas.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Perfekt spoleben redder spisehus fra minimumskarakter

Kulturværftets spisehus skal skrue ned for Jamie Oliver og op for vinkortet.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er ikke en arkitekturanmeldelse. Sådan tvinger vi os selv til at tænke, da vi parkerer ved Kulturværftet. Forgæves viser det sig, for lovlige p-pladser (ud over handikap-p-pladser) kan vi ikke finde på området.

Til gengæld er der masser af plads.

Tomhed Mellem Kulturværftet og Kronborg ligger en forblæst håndboldbanestor plads med nyanlagte brosten. Helt tom. Bortset fra et par loungestole og nogle rækker bænkeborde langs kajen.

Vi undrer os over bygningen og pladsen, og det er en undren, der fortsætter igennem besøget. Det er fredag sen eftermiddag. I et meget omtalt nyt dyrt kulturcentrum midt i en middelstor købstad. Og her er ret så tomt.

Forklaringen er måske cappucinoen, som nogen vist har glemt at komme kaffe i. En femårig kan drikke den.

Prisen på en aftenbuffet kan ellers ikke afskrække. 149 kroner på hverdage og 169 fredag/lørdag. Børn under 12 år halv pris.

Læner os op ad minimumkarakter
Mens vi venter på, at klokken bliver 18, bestiller vi en sildetallerken fra det rigeligt udstyrede frokostkort. Åbenbart for sent. Rugbrødets smag og konsistens vidner om, at det er taget ud af pakken om morgenen.

Tallerkenen er flot arrangeret. Men smagen skuffer. Den eneste forskel på den marinerede sild og kryddersilden (begge med utroligt meget nellike) er, at den ene er markant sødere end den anden, der også er rigeligt sukret.

Skru endelig ned for Jamie Oliver. Og skaf for Guds skyld et nyt vinkort!

Med hyldeblomstsaft? Det er de tilhørende radiser og fennikel i hvert fald syltet i. En Jamie Oliver-idé?

Hvidvinen (ental) er »en Chardonnay«, får vi at vide. Fra Chile, erfarer vi. Fun Light. Ananasudgaven. Til gengæld er det lokale Wibroe-øl en dejlig pilsner til den bitre side.

Tvunget af vinden rykker vi indenfor i den nærmest banegårdslignende café bygget i glas uden på den oprindelige murstensbygning. Vi læner os op ad minimumkarakteren.

Men vi skal længere ind

Men så kommer buffeten på bordet.

Her er ærtesuppe, jordbær, ølbraisseret spoleben fra svin, spidskål med nye ærter og ramsløg, grillet lammekølle, sovs (!) og et fantastisk nybagt ølandshvedebrød. »Meyers opskrift«, betror kokken os.

Hans hjerte banker tydeligvis for hans mad. Bevares, de fantastiske søkogte rejer (altså kogt direkte efter fangst) i et glas med basilikumsmayo kunne godt have været lidt mindre mayosk, og lammet kunne godt have været lidt mere rosa. Og det foretrækker kokken da også selv, men det vil kunderne ikke have, siger han.

LÆS OGSÅ

Et helt ølbraisseret spoleben er hans svendestykke. Mørt og saftigt. Helt perfekt. Med de råvarer kunne menukortet med fordel slankes og simplificeres.

Skru endelig ned for Jamie Oliver. Og skaf for Guds skyld et nyt vinkort!

Vi runder af med en lækker espresso og undres over, at man jo godt kan lave kaffe her. Bare lidt mindre mælk, tak.

OBS: lam, ærtesuppe og jordbær er siden besøget skiftet ud med cuvette af kalv, kold tomatsuppe og brændte porrer.

Læs mere:

Annonce

IBYEN