Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Livstegn. Man kunne godt få den tanke, at Cafe 8Tallet var anlagt som et salgsargument for de mange ledige kvadratmeter i nybyggeriet - et bevis på, at der ér liv i Ørestad. Og måske virker det. Cafeen var i hvert fald godt besøgt den lørdag, anmelderen lagde vejen forbi. Foto: Mathias Christensen

Livstegn. Man kunne godt få den tanke, at Cafe 8Tallet var anlagt som et salgsargument for de mange ledige kvadratmeter i nybyggeriet - et bevis på, at der ér liv i Ørestad. Og måske virker det. Cafeen var i hvert fald godt besøgt den lørdag, anmelderen lagde vejen forbi. Foto: Mathias Christensen

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cafe 8Tallet rammer godt og vel sit 8tal

Både beliggenheden og maden er middelmådig på Cafe 8tallet.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns yderste kant.

Den tanke melder sig, når man spejder ud ad Cafe 8Tallets panoramavinduer.

For til den ene side folder Kalvebod Fælled sig ud med sine grønne vidder og græssende kvæg, så langt blikket kan nå – og det er langt, for her er landskabet fladt som en serviet.

Mens fremtidsbyen Ørestad til den anden side rejser sig med sine mange høje bygninger, så man næsten føler sig hensat til en sci-fi-film.

LÆS OGSÅ

Scifi og eventyr er der ellers ikke meget af på den strømlinede cafe. 8tallet ligger lige ud til en gruset parkeringsplads, en kunstigt anlagt kanal og så en del byggerod fra de mange håndværkere, der går og finpudser det ottekantede beboelseskompleks.

Ked af ged
Indendøre dominerer de stramme, moderne linjer. Der er lyse trælameller på væggene, langborde i lyst træ, bænke med lyngfarvede hynder og lamper med stofskærme. Ud mod fælleden og vandet kan man placere sig i højere borde og stole, så man kan få mere udsigt. Godt tænkt.

Man finder selv et bord, napper en menu og bestiller i baren. Voilá. Så anretter en tjener med bestik, og mad og drikke serveres ved bordet.

Vandmelonsalat med gedeost (69 kr.) præsenteres ikke indbydende og kunne meget vel være blevet sjasket sammen med venstre hånd, mens kokken fik dikteret morgendagens indkøbsliste af kæresten.

Smuldret gedeost vendt med tern af melon og grønne salater plus lidt flagesalt er ellers en fin og enkel idé (det søde og saftige sammen med gedens kraft og salt), men det bliver for vandet i praksis.

Heller ikke cæsarsalaten (99 kr.) er helt deroppe, hvor den helst skal være. Det bedste er kyllingen, som er friskstegt, mens dressingen, som jo er det, der gør netop denne salat til noget særligt, er for tyndtflydende og uden pondus. Og der er sparet både på parmesan og croutoner.

Imponeret af pommes
Som hovedret har vi bestilt kalvekød med bidder af ovnbagt grønt (forskellige bønner, knasende bladselleri og rød peber). Det spiller godt sammen.

Grøntsagerne er lidt rigeligt salte, men et glimrende kraftfuld indslag over for det supermøre, saftige og lækre kød, der oven i købet har smukke grillstriber (129 kr.).

Stedets burger er en god mellemvare, men de hjemmelavede, slanktskårne pommes frites er anderledes interessante. Supersprøde udenpå og bløde og varme indeni – og hvilken kulør!

Changerende i en gyldenbrun, der ville gøre sig på forsiden af en hvilken helst kogebog med franske brasserie-klassikere. Yum.

Aldrig en cafe man lige drysser forbi
Dertil en smoothie, som viser sig at være tappet fra flaske og i øvrigt ikke særlig stor i omfang. Skuffende. Med en pris på 39 kr. forventer man en hjemmelavet.

Til dessert snupper vi en rabarbertrifli (49 kr.) og en chokoladefondant (59 kr.). Triflien serveres i et glas med en vaniljeis på toppen af en god, tilpas sødet rabarberkompot og crumble.

Men det kunne have skabt lidt bedre balance, hvis der havde været mere is, for rabarber er som bekendt en syrlig ven.

Chokoladefondanten, havde fået lidt for meget. Måske ringede kokkens kæreste igen, så han overhørte æggeuret? Den savner i hvert fald genrens definerende, flydende kerne.

8Tallet bliver aldrig en cafe, man lige drysser forbi. Dertil ligger den alt for afsides. Men den er glimrende som afrundingen på metrotur, sightseeing blandt den nye arkitektur og grønne indtryk på Fælleden.

8tallet rammer godt og vel et ottetal – på den gamle skala. Oversat bliver det til fire kaffekopper.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer