Der er plads til højst 15 gæster hos Kaffekunsten i Larsbjørnsstræde – foruden dem, der vælger at sidde ude på fortovet - og det gør stemningen så meget mere intim. Samtidig er man også meget velkommen til at tage sine egne plader med til afspilning i cafeen.
Foto: Finn Frandsen

Der er plads til højst 15 gæster hos Kaffekunsten i Larsbjørnsstræde – foruden dem, der vælger at sidde ude på fortovet - og det gør stemningen så meget mere intim. Samtidig er man også meget velkommen til at tage sine egne plader med til afspilning i cafeen.

Cafeanmeldelser

Ny mini-cafe er næsten som hjemme

Man føler sig velkommen i Kaffekunsten, som på en gang er cool og hjertevarm.

Cafeanmeldelser

Lige så såre man kommer ind på Kaffekunsten i Larsbjørnsstræde, kan man mærke, at her behøver man ikke stille sig an.

Man fornemmer, at her befinder folk sig for at sidde og chille, sludre med hinanden, surfe på nettet eller lytte til blid musik fra stedets snurrende vinylgrammofon (som f.eks. kunne være Rex Stewart og Cootie Williams dejlige ’Porgy and Bess Revisited’, en uopdrivelig klassiker fra 1950’ernes slutning).

Man må tage sine egne plader med, hvis man har lyst – men storfans af Motorhead bør måske overveje en ekstra gang.

Mellem kolonihave og kollegiekøkken
Interiøret er et sted mellem kolonihave, kollegiekøkken og new bohemian, det lavloftede lokale behageligt dunkelt og bordene pyntet med en blomst på hvert. I luften anes en antydning af citrusolie fra duftlys. Ved bordene sidder folk i tæt konversation, hvis ikke de er optaget af deres aluminiums-mac’er og en anden type samtale.

Det er ikke noget stort setup. Lokalet, der har lagt luft til lidt af hvert gennem årene, har plads til højst 15. Derudover kan der sidde nogle stykker på fortovet. Det sikrer en høj grad af intimitet og gør det muligt for personalet at holde øje med gæsterne og servicere dem.

Politisk korrekt kaffe
Som navnet antyder, er det en kaffebar, og man lægger vægt på, at bønnerne er økologiske og gode. Men derudover er der mulighed for smoothies, friskpresset juice, kager og sandwich.

Sidstnævnte hentes fra Local på den anden side af gaden – og de er fremragende; med deres delikate fransk-inspirerede fyld og smagfulde mørke brød er de blandt byens absolut bedste.

Espresso og bastognekiks

Varianten med røget hellefisk (55 kroner) smager intet mindre end vidunderligt. Blandt andet fordi hellefisk ikke i samme grad som de mest almindelige typer røget laks er et discount-produkt. Knasende sprød salat, diskret akkompagnerende dressing. Og en behagelig størrelse til en let frokost eller en snack.

En espresso kom i en nærmest dukkeagtig porcelænskop med en nuttet lille gylden ske og to af Lus nye tofarvede bastognekiks, som smager forrygende godt, selv om de er masseproducerede og ikke indeholder spelt i noget omfang. Fin crema, tilpas temperatur og god smag. Glimrende og uden narrestreger.

Kammermusik for bær
En smoothie bærsymfoni (40 kroner) var delikat og ikke den form for grødis, man ellers får så mange steder. Måske ikke ligefrem symfonisk i sit smagsudtryk, snarere et behageligt stykke kammermusik for violin og bratsch, men det kan sagtens gøre det en smuk dag i slutningen af september.

Og stedets cheesecake med syltede mandariner (25 kroner) var måske ikke det mest indlysende tilbehør, men ikke desto mindre mums.

Og en superjuice med appelsin, æble, ingefær og gulerod (40 kroner) gav lige akkurat den nødvendige energi til dagens videre cykeltur.

Man føler sig velkommen hos Walied Awad i Pisserenden. Og næsten som hjemme. På en gang cool og hjertevarmt. Derfor fire kopper.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce