Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det er ikke det  ydre, det kommer an på. Men det gør naturligvis ikke  noget, at man både får hjemmelavet mad og et sted, der oser af hygge.
Foto: Jacob Ehrbahn

Det er ikke det ydre, det kommer an på. Men det gør naturligvis ikke noget, at man både får hjemmelavet mad og et sted, der oser af hygge.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Margrethe Vestagers stamcafe er god og billig

Kaffebaren på Amager er både god og billig. Det ku' København lære noget af.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De sorte skilte på facaden er malet i hånden. Disken er bygget af genbrugsbrædder fra en dør. Og den lækre valnøddesirup, der serveres sammen med osten, er håndrørt på et kogeblus i baren.

Metervarer er med andre ord ikke det, Kaffebaren på Amager gør mest i. Og det er et ganske godt udgangspunkt. Kvinden, der ejer stedet – 34-årige Beate Bak – er oprindelig uddannet lydtekniker, men har en fortid som barista på Riccos Kaffebar.

Sammen med en veninde har hun selv bygget en stor del af interiøret, der desuden tæller et par borde fra hendes morfars kolonihavehus.

Resultatet er en lillebitte hyggelig café, der oser af lokal atmosfære. Og med den skæve bar midt i lokalet minder stedet mest af alt om et forvokset samtalekøkken – i ordets allerbedste forstand, inden det blev en kliché.

Latteekspertise
På Æblestien 2 sætter man en ære i at servere god kaffe. Og nok har stedet kun haft åbent siden august. Men stamgæsterne tæller allerede folk som Margrethe Vestager, hvilket må betragtes som lidt af et skulderklap, når nu hendes parti er landskendt for at besidde umådelig stor latteekspertise.

IBYENs udsendte må også bøje sig: Kaffen er yderst velbrygget på kraftige bønner fra Riccos og har den helt rette temperatur ved serveringen. Desuden koster en kop americano ikke mere end 20 kroner, hvilket burde være normen i hele København. Menukortet er ikke stort, men det er intet minus. De små anretninger er gode og råvarerne i vid udstrækning økologiske.

LÆS OGSÅ Min makker og jeg ankommer som de første en søndag morgen lidt i 10. De store vinduer giver et godt lys, men på denne årstid kræver rummet samtidig gode radiatorer.

Desværre er vi så tidligt på den, at lokalet endnu ikke er blevet rigtig varmt. Det kølige indtryk understreges af de hvide designerlysstofrør, der hænger på væggen. Det er synd, at ejeren ikke er faldet for en varmere farve, for alt andet i lokalet spiller.

Gode ting

Jeg sætter skeen i en gavmild portion tykmælk med sprød øko-mysli, dejlig hjemmelavet æblekompot og et drys kanel (20 kroner). Herefter får jeg en tallerken »med hele seks ting«, som der står i kortet (85 kroner): en velsmagende økologisk Dana Blue, en mild dansk gårdost samt en moden røget brie fra Frankrig.

Ostene serveres sammen med den føromtalte hjemmerørte nøddesirup. På tallerkenen ligger desuden et par appetitlige skiver parmaskinke, krydret chorizopølse og en skefuld jævn hummus. Hertil groft rugbrød og knasende økologisk luksusknækbrød.

LÆS OGSÅ På dette tidspunkt har jeg længe siddet og skulet til den indbydende blommelagkage i tre lag, som skriger på opmærksomhed. Bundene er ikke hjemmelavet, da køkkenet ikke er godkendt til retter med friske æg. Men det er sådan set også lige meget. For det er et supergodt stykke kage (25 kroner). Kaffebaren får fire velfortjente kopper. Er du på Amager, så kig forbi til en kop kaffe.Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer