0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

6 hjerter til kyllingetøserne: Wow, for en dyppelse!

Chicks by Chicks' makkerpar har løftet begrebet fastfood til gourmethøjder. Fuld plade!

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Sex i et glas. Chicks by Chicks har et godt udvalg af naturvine og bobler, som bliver præsenteret på kortet med stor kreativitet. »Æble, ren, sex, krudt«, står der for eksempel om en champagne.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tøser, der steger høns. Sådan cirka kan man oversætte navnet Chicks by Chicks. Det er nemlig tøser, damer, kvinder eller helt præcis Sarah Sheikh og Mischa Jemer Pricer, der står bag stedet, som siden 15. april har givet nyt liv til Vesterbro Torv – et sted, som på forunderlig vis er forblevet en lidt død zone , selv om Vesterbro ellers er i nærmest konstant udvikling.

Chicks by Chicks er et spisested på samme måde, som et pizzeria, et tapassted eller et bedre brødudsalg er det. Det er kort sagt fastfood, som man nyder i et vist tempo til frokost, eller før man går videre ud i byen.

Og hurtig mad er det. Fem minutter efter vi har bestilt, står maden frisk og velduftende på bordet. Men Chicks by Chicks er meget mere end et fastfoodsted. Dels er det så afgjort i den eksklusive ende i forhold til konkurrenterne med sine støvetblå vægge, hjemmebyggede diner-agtige båse og nydelige reoler med vinflasker. Dels er råvarer, interiør og og selv det røde monster af en rôtisserieovn håndplukket af ejerne personligt. Det gælder også det fine udbud af naturvine, der kommer fra små producenter og passer fremragende til stegt kylling samt diverse salater.

Vi var mere end tilfredse med en flaske Chardonnay fra Arbois i Jura (325 kr.) – et område, som man normalt kun støder på i deciderede (bedre) vinbarer. Hvad bobler angår – og ja, man er lidt småskør på den fantastiske måde, når man tilbyder cremant og champagne til stegt kylling – kunne vi vælge mellem, hvad der på kortet kreativt blev præsenteret som »spændstig, grøn æble, bare ben og forår« (Cremant de Bourgogne til 295 kr.), eller »æble, ren, sex, krudt« (champagne til 475 kr.). Vores tremandsselskab blev altså præsenteret for dilemmaet mellem bare ben og sex. I sidste ende var det selvfølgelig champagnen, der vandt.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Læs mere