Uanset om man bestiller en flat white, en grillet sandwich eller bananbrød, kan godterne indtages med bøger og magasiner som avec.
Foto: Louise Herrche Serup

Uanset om man bestiller en flat white, en grillet sandwich eller bananbrød, kan godterne indtages med bøger og magasiner som avec.

Cafeanmeldelser

Hjertevarme værter og god kaffe: Ny kældercafé i Blågårdsgade er Nørrebros cooleste varmestue

Darcy’s Kaffe kombinerer boghandel med topgod kaffe og værtskab.

Cafeanmeldelser

Egentlig var det litteraturstudierne, der fik britiske Darcy Miller til byen for flere år siden.

Ved siden af kandidatstudiet serverede han på nogle af byens cafeer og endte med at blive så glad for København – og cafélivet – at han for nylig besluttede sig for at åbne kaffebaren Darcy’s Kaffe.

Nu holder han til i undseelige kælderlokaler i Blågårdsgade.

Her deler han de få kvadratmeter med en mini-filial af den hippe parisiske bogbutik Ofr., der for nylig opsagde lejemålet lidt længere ned ad gaden og nu er flyttet ind hos Darcy’s Kaffe med stakkevis af magasiner, bøger og kunsttryk stablet på borde, stole og gulve, som man kan bladre i og købe med hjem.


 Bøger og magasiner fra filialen af den parisiske bogbutik Ofr.
Foto: Louise Herrche Serup

Bøger og magasiner fra filialen af den parisiske bogbutik Ofr.

Miller står her hver dag, hvis ikke bag den lille Marzocco-kaffemaskine, så med en bog eller en smøg i hånden på bænken ude foran den kombinerede boghandel og kaffebar.

Og når der en dag skal uddeles priser for mesterligt kaffebarsværtsskab, står Darcy Miller højt på min liste. Ikke bare er han opmærksom og interesseret. Han har også styr på at drive en no nonsense-kaffebar, der mest føles som en – okay, rimelig smart – varmestue.

Darcy Miller.
Foto: Louise Herrche Serup

Darcy Miller.

Stilen er interimistisk. Her er for eksempel intet menukort, så du spørger dig frem.

Denne søndag stod den på varm toast (55 kr.) – brødet er fra Nørrebro-bageriet Andersen & Maillard, og det er godt – med dyb, revet cheddar og chili-marmelade. Enkelt, lunt, sprødt og godt.

Et stykke hjemmebagt bananbrød (35 kr.) med nødder og rosiner var til den smuldrende side, men blev serveret lunt og med økosmør på siden. Tjekket.

Bananbrød.
Foto: Louise Herrche Serup

Bananbrød.

2019 er allerede blevet udnævnt til læskedrikkens år, og udviklingen foregår lige nu med en kombucha-eksplosions kraft. Hos Darcy’s kan man smage de fremadstormende switchels; natursodavand tilsat eddike. De er frugtige og liflige og mindre klistersøde end almindelige sodavand.

Min switchel var fra danske Læsk (35 kr.) og var fremstillet på solbær, honning og pærecidereddike fra Nordhavns Eddikebryggeri (det er, også, ejet af Meyer), og den skal jeg drikke igen.

Det er særligt kaffen, Darcy Miller brænder for, og han håndplukker bønnerne fra de bedste risterier og skifter jævnligt ud i det lille sortiment.


    Kaffen er fyldig og god.
Foto: Louise Herrche Serup

Kaffen er fyldig og god.

Jeg smagte filterkaffen (30 kr.), der denne dag var brygget på lysristede colombianske bønner fra Koppi. Mild, men fyldig og god. Det blev også til en test af en flat white (35 kr.), der blev serveret til perfektion.

Det er intet ekstravagant over Darcy’s Kaffe. Det er bare håndholdt hjertelighed og god kaffe. Nogle gange er det alt, man behøver.

Hipnessfaktor

Hjemmebygget bar. Du føler næsten, du crasher nogens entré, når du sætter dig hos Darcy’s Kaffe, og det er hyggeligt. Der er kun 4-5 borde, og man sidder tæt, så selvom musikken spiller, er det ikke her, du skal holde de mest fortrolige møder.

Er du magasin-aficionado, kan du bruge timevis (og ruinere dig selv) i stakkene af bøger og magasiner – her er et i særklasse lækkert udvalg af internationale titler.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dyrt versus billigt

Kaffepriserne er overskuelige hos Darcy’s Kaffe. Alle de sorte (espresso, americano, etc.) koster 25 kr., de hvide (dem med mælk) koster 35 kr., og en varm chokolade ligger til 40 kr.

Du får en god, grillet sandwich for 55 kr., og den bliver du mæt af. Leverandører tæller nogle af nordens bedste kafferisterier, te fra londonske Postcard Tea og chai fra Prana Chai.

Dommen

Hvad består den ideelle stam-kaffebar af? Gedigen kaffe. Uhøjtidelige, hyggelige omgivelser.

Og en professionel barista med personlighed. Nyåbnede Darcy’s Kaffe er hverken mere eller mindre, men i rækken af kæder (fra Coffee Collective til netop åbnede McCafé) er den et charmerende onemanband, du har lyst til at besøge igen og igen.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN