Der er i år åbnet indtil flere nye donut-etablissementer i byen (– ja, og alle mulige andre tung-kage-steder, man skulle nærmest tro, der var udgået et krisedekret fra regeringen: Let them eat cake!).
Mens Dunkin’ Donuts på Hovedbanegården gør sig i pudrede og glaserede donuts, som vi kender dem fra USA, sælger Bronuts på Vesterbrogade kassevis af de runde kager pyntet med, hvad der ligner slik fra Nettos hylder. Dough Girls er gået en anden vej: De tre søstre pynter og sælger de fineste kreationer med mango, chokoladefyld, espresso-glasur og meget, meget mere. Og sælger udsøgte kopper te og kaffe til – eller en iced chocolate, som min datter har talt om siden (fordi man kunne få den ekstra mørk, så den rent faktisk smagte af chokolade uden at være for sød).
Søstrene får dejen fra deres forældre, som har mange års bagererfaring (og er flyttet hertil for at være en del af familieforetagendet), de bruger ingen kunstige farvestoffer, bager på økologiske varer og får levering fra de fineste gårde i omegnen (under Ibyens besøg blev der bl.a. leveret æg og mælk fra Søtofte Jordbrug).
Så ja, hvilken af byens donutjoints mon pleaser denne kulturradikale (klima-)avis’ cafékontrollant mest?
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind