0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Begejstret anmelder: Her får du byens mest sympatiske donuts

Der er stemning, historie, hygge og gæstfrihed hos Dough Girls, der bager donuts med udsøgte råvarer, og som efter sigende ikke fås bedre i USA.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Umage. Der er lagt både omtanke og kærlige hænder i arbejdet med hver enkelt donut hos Dough Girls.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er i år åbnet indtil flere nye donut-etablissementer i byen (– ja, og alle mulige andre tung-kage-steder, man skulle nærmest tro, der var udgået et krisedekret fra regeringen: Let them eat cake!).

Mens Dunkin’ Donuts på Hovedbanegården gør sig i pudrede og glaserede donuts, som vi kender dem fra USA, sælger Bronuts på Vesterbrogade kassevis af de runde kager pyntet med, hvad der ligner slik fra Nettos hylder. Dough Girls er gået en anden vej: De tre søstre pynter og sælger de fineste kreationer med mango, chokoladefyld, espresso-glasur og meget, meget mere. Og sælger udsøgte kopper te og kaffe til – eller en iced chocolate, som min datter har talt om siden (fordi man kunne få den ekstra mørk, så den rent faktisk smagte af chokolade uden at være for sød).

Søstrene får dejen fra deres forældre, som har mange års bagererfaring (og er flyttet hertil for at være en del af familieforetagendet), de bruger ingen kunstige farvestoffer, bager på økologiske varer og får levering fra de fineste gårde i omegnen (under Ibyens besøg blev der bl.a. leveret æg og mælk fra Søtofte Jordbrug).

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce