0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Københavns nye kebabbiks er for dig, der går efter et mere sundt 2021

To af Københavns mest driftige restauratører står bag en ny kebabbiks. De mener selv, den er en ’killer’. Den er også god, konstaterer kontrollanten. Men ikke skræmmende god.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren

Killer Kebab i Viktoriagade.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De har selv bøjet det i rødt neon over disken: ’Killer Kebab’. Og stedet fik da også en flyvende start, selv om det åbnede midt i coronatiden og flere gange måtte melde udsolgt allerede klokken midt i spisetid.

Men da vi skulle smage varerne, var der ingen kø eller ventetid, bare høflig betjening og kæk attitude bag mundbindene.

Endnu en kebab-biks, so what?, tænker du måske. Men bag Vesterbros nye version, der åbnede i november, står erfarne restauratører, ja nærmest branchekendisser. Nemlig Torben Klitbo, som grundlagde restaurantimperiet Cofoco, og Bjarke Reventlow, der står bag de tre natklubber The Jane, The Zoo og Blume i Indre By.

De har fået smag for både samarbejde og det mellemøstlige køkken på deres fælles restaurant Yaffa på Gråbrødre Torv og er altså nu rykket videre til Vesterbro og har her åbnet kebabbar sammen med kompagnonerne Søren Jørgensen, Ulv Ankerstjerne og Adam Vearey.

De forholder sig ret frit til, hvordan en god kebab skal skrues sammen, og de har efter eget udsagn ladet sig inspirere af både Yemen, Iran, Grækenland og Algeriet for at finde den smag, der skal i en killerkebab.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter