0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mamma mia! Begejstret anmelder har fundet et nyt pizzeria, der tager den italienske kulturarv seriøst

Man sidder bogstaveligt talt tilbage med et svedent grin efter en omgang pizza fra Otto, for kanterne er så sprødbagte, at de efterlader sorte kulrester i mundvigene. Præcis som det skal være.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren

En napolitansk pizza bages ved næsten 500 grader og skal kun have halvandet minuts tid, før den brede kant popper op og får dekorative pletter.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Pizza som i Napoli.

Det lyder som smeltet bøffelmozzarella i mine ører, så at sige. En smagsmættet drømmerejse til den syditalienske metropol med dens virvar af heftigt gestikulerende mennesker og dyttende scootere i smalle gyder med bittesmå steder, hvor man kan slå sig ned og spise pizza, der er hevet direkte ud af ovnen, så den puffede dej slipper damp ud, når man tager en bid ... Det er comfort food i en tid, hvor vi alle trænger til at blive trøstet.

Det er også en seriøs udfordring at kaste sig ud i for en restauratør. Intet mindre end en forvaltning af immateriel kulturverdensarv, idet bagning af den napolitanske pizza optræder på Unesco’s prestigefyldte liste. Over to millioner mennesker underskrev en støtteerklæring for at få fare il pizzaiolo på listen . Og det indbefatter både evnen til at håndtere dej og afbagning, men så sandelig også gestikken, jargonen og det samlede visuelle udtryk af kreationen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Læs mere