Pizza som i Napoli.
Det lyder som smeltet bøffelmozzarella i mine ører, så at sige. En smagsmættet drømmerejse til den syditalienske metropol med dens virvar af heftigt gestikulerende mennesker og dyttende scootere i smalle gyder med bittesmå steder, hvor man kan slå sig ned og spise pizza, der er hevet direkte ud af ovnen, så den puffede dej slipper damp ud, når man tager en bid ... Det er comfort food i en tid, hvor vi alle trænger til at blive trøstet.
Det er også en seriøs udfordring at kaste sig ud i for en restauratør. Intet mindre end en forvaltning af immateriel kulturverdensarv, idet bagning af den napolitanske pizza optræder på Unesco’s prestigefyldte liste. Over to millioner mennesker underskrev en støtteerklæring for at få fare il pizzaiolo på listen . Og det indbefatter både evnen til at håndtere dej og afbagning, men så sandelig også gestikken, jargonen og det samlede visuelle udtryk af kreationen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her