Frank Oceans koncert på Northside 2017 er for musikredaktør Simon Lund koncertårets mest imødesete.

Frank Oceans koncert på Northside 2017 er for musikredaktør Simon Lund koncertårets mest imødesete.

iBYEN

Det skal Simon Lund høre på årets festivaler: Frank Ocean har opfundet sin egen vægtløse tilstand i det moderne liv

Politikens musikanmeldere giver alle deres bud på årets bedste festivalkoncerter. Her musikredaktør Simon Lund.

iBYEN

Frank Ocean, 9. juni, Northside

Der er intet så sælsomt som Frank Ocean. En sart og storslået soulsanger, der går sine egne veje mellem skarnsungernes hiphop og lummer r’n’b, mellem pladeselskaber, håndfaste planer og friheden i sine egne lyster, mellem at være til mænd og til kvinder. Ocean har opfundet sin egen vægtløse tilstand i det moderne liv, og hans Northside-koncert er ikke bare festivalernes, men for mig hele koncertåret mest imødesete.

Lorde, 30. juni, Roskilde Festival

Foto: PR

Det var generationsbrølet, der kunne høres hele Jorden rundt, da Lorde i 2013 udsendte den fingerknipsende  electropopsang ’Royals’. Nu er Lorde fyldt 20 år, alle øjne hviler på hende, og med sange som ’Green Light’ og ’Liability’ er hun i gang med at løfte sin sofistikerede pop til nye højder. Det kunne blive koncerten, der definerer Roskilde Festival for en ny generation.

A Tribe Called Quest, 1. juli, Roskilde

Foto: Matt Sayles/AP

Det er sidste udkald, hvis man skal opleve A Tribe Called Quest. Newyorkergruppen, der i 1990’erne lagde en af hiphoppens hjørnesten med deres elegante kobling af beats, jazz og smidige rimteknik, nåede lige at blive genforenet, inden rapperen Phife Dawg døde sidste år. Nu spiller Q-Tip, Jarobi White og Ali Shaheed  Muhammed i mindet om Phife med vital kraft fra det mesterlige comebackalbum, de afsluttede sidste år med.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce