Margo Prices liv er en countrysang. Og hendes koncert på årets Roskilde Festival bliver værd at opleve, skriver Pernille Jensen.
Foto: PR

Margo Prices liv er en countrysang. Og hendes koncert på årets Roskilde Festival bliver værd at opleve, skriver Pernille Jensen.

iBYEN

Det skal Ibyen-redaktøren høre på årets festivaler: Margo Price kan få selv den største countryskeptiker til at blive blød i knæene

Politikens musikanmeldere giver alle deres bud på årets bedste festivalkoncerter. Her redaktør og anmelder Pernille Jensen.

iBYEN

Myrkur, 22.-24. juni, Copenhell

Foto: PR

Amalie Bruun alias Myrkur har de seneste år virkelig manifesteret sig som en af dansk black metals mest  særegne nye stemmer. Og det er ikke kun, fordi det lyder så fedt, når hun skriger. Hun er ganske enkelt en formidabel musiker. Myrkur har netop lagt sidste hånd på sit kommende album, ’Mareridt’, så der er lagt i støbeskeen til en ond, ond jomfrurejse for de nye sange, når hun debuterer på Copenhell.

Margo Price, 29. juni, Roskilde Festival

Nøglen til Margo Price ligger i det seks minutter lange åbningsnummer på hendes debut. Sangen hedder ’Hands of Time’, og det er en af de bedste (og korteste) rockbiografier, jeg har læst. Den har det hele: druk, flugt, utroskab, arbejdsløshed og en fantastisk melodi. Margo Prices liv er en countrysang. Hun kan få selv den største countryskeptiker til at blive blød i knæene.

Dungen, 29. juli, Badesøen

Foto: PR/Ken Andersson

Hvad får man, hvis man parrer Jan Johanssons klassiker ’Jazz på svenska’ med en bunke langhårede syrehoveder med hang til guitarfuzz, vokalharmonier og tværfløjte? Svaret er Dungen, der på svensk betyder  en lysning i skoven. Dungen er lyden af ’Alle vi børn i Bulderby’, der blev voksne og dannede et rockband, som desværre udgiver plader med en temmelig ujævn frekvens. Til gengæld spiller de nogle fantastiske koncerter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce