»I mange år drak alle kun pilsnere. Der fandtes kun ni forskellige bryggerier i Danmark på det her tidspunkt, hvilket næsten er helt grotesk at tænke på i dag hvilket betød, at de fleste kun drak de store, kendte ølmærker, som vi kender fra ølhistorien. Men i 1999 startede ølrevolutionen lige så stille, da flere mikrobryggerier begyndte at dukke op, og på blot seks år steg antallet af bryggerier til 130«.
»Langsomt begyndte danskerne at opdage, at der blev brygget andre øltyper i andre europæiske lande som England, Tyskland og Belgien. Specielt den overgærede belgiske ale, som har mere frugtige noter, vandt frem. Men øllene måtte også godt være lidt mørkere og mere karamelagtige i smagen«.
»Pludselig blev humle det nye, og alle rettede blikket mod, hvad der skete i USA. Her havde de nemlig op igennem 1980’erne gennemgået deres egen ølrevolution, hvor man opdagede, hvor fantastisk en smagsgiver humle kan være i øl. Det gik langsomt op for folk, hvordan forskellige humletyper kunne smage lige så forskelligt som druesorter. For mange kunne øllen ikke blive bitter nok«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind