Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det lave selvværd er som et destruktivt tabu, der bestemmer alt for meget i vores liv og det vil forestillingen 'Opvisning i lavt selvværd' forsøge at ændre.
Foto: Raphael Solholm/Søren Meisner

Det lave selvværd er som et destruktivt tabu, der bestemmer alt for meget i vores liv og det vil forestillingen 'Opvisning i lavt selvværd' forsøge at ændre.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stor guide til teaterfestival: Oplev isklovneri, kærlige tanker til Aarhus og pussy power på CPH Stage

Teaterfestivalen CPH Stage er lige om hjørnet, og over tolv dage brager, danser, spiser, taler og tuder scenekunsten sig frem overalt i byen. Med 120 forestillinger og mere end 50 spillesteder er årets program en svimlende størrelse. Ibyen guider til 7 forestillinger, du ikke må gå glip af.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Al magt til vulvaen

På Teater Grob kan du under CPH Stage opleve et re-run af den anmelderroste forestilling ’Hår på den’, som første gang havde premiere i 2015 i samarbejde med Teater Frit Fald. Forestillingen præsenterer en række kvindefigurer (superheltinde, slikkepindeprinsesse, Barbie-prinsesse osv.), som hver især pukler med den nær ved umulige opgave, de er blevet stillet: at konstruere en tidskapsel, hvori den moderne kvinde, hvem hun så end er, fremstilles.

’Hår på den’ spillede for fulde sale i 2015 og vandt årets særpris ved Reumert-uddelingen i 2016. Politiken gav fem hjerter og kaldte forestillingens gennemslagskraft for intet mindre end »manende pussy power-anarki« som ultimativt bud på den frie, moderne kvinde:

»Frem for den enkeltes slukørede afmagt står den på fælles aktion. Meget passende hugger de simpelthen hul i scenen: Forestillingen har hul igennem til en komisk kussekraft«, lød det fra Politikens teateranmelder Monna Dithmer.

Hår på den. 31. maj-6. juni. Teater Grob, Kbh. N. Billetter: 40-185 kr.

Opvisning i lavt selvværd

Dramatikeren Christian Lollikes teater, Sort/Hvid, er kendt for at skabe kontroversielle forestillinger, som konstant forsøger at rykke ved opfattelsen af, hvad scenekunst kan og skal, må og ikke må. ’Opvisning i lavt selvværd’ er ingen undtagelse.

I forestillingen udleverer de fire nøgne skuespillere de mest skamfulde tabuer, største utilstrækkelighedsfølelser og mest forvrængede opfattelser af egne kroppe. Trods dens talrige udlægninger af mindreværd kan forestillingen ses som en slags kollektiv terapi, hvor menneskekroppens mangfoldighed hyldes, og menneskets indimellem absurde forhold til egen og andres kroppe udstilles – med alt, hvad det ellers kan indebære af følelser inden for et kaotisk spektrum af had, kærlighed, skamløshed og tunge ammebryster.

’Opvisning i lavt selvværd’ blev opsat første gang på Sort/Hvid sidste år og inkasserede fire hjerter i Politiken. Teateranmelder Monna Dithmer kaldte den en »skamløst underholdende« forestilling, som blev gjort sitrede levende af de fire skuespillere Kitt Maiken Mortensen, Xenia Noetzelmann, Peter Flyvholm og Anders Mosslings aldeles korporlige demonstration af egne fejl og mangler.

I år gør de fire skuespillere comeback med om muligt endnu længere skamlæber, mere ildelugtende fodsvamp og endnu kortere penis end sidste år.

Opvisning i lavt selvværd. 3.-4. juni. Sort/Hvid. Staldgade 26-30, Kbh. V. Billetter: 40-125 kr.

Ryk frem i overvågningsbussen

Vi lever i en tid, hvor ord som cyberangreb, PGP-værktøjer og privatlivspolitik hvirvler rundt om os. I forestillingen ’Omniprescence’ stilles der skarpt på livet i et digitalt overvågningssamfund, og hvilke konsekvenser det kan have for os mennesker.

Kunstnerkollektivet Kassandra Productions har skabt forestillingen, der fungerer som lige dele performance og datasikkerhedsworkshop.

Forestillingen foregår i en (omni)bus, på forskellige pladser i byrummet, hvor der vil være workshops a cirka en times varighed. Her lærer publikum blandt andet om it-sikkerhed og beskyttelse af privatliv på nettet.

Omniprescence. 31. maj – 8. juni. Højbro Plads, IT-Universitet, Nytorv og Ofelia Plads. Billetter: 60-120 kr.

Klovnen Paolo Nani i ’Jekyll on Ice’, der spiller i Lorrys Have ved Riddersalen.
Foto: Søren Meisner

Klovnen Paolo Nani i ’Jekyll on Ice’, der spiller i Lorrys Have ved Riddersalen.

Flødeis på glatis

Skuespiller, instruktør og klovn Paolo Nani har i over 25 år underholdt verden over med sin klovnekunst.

På årets CPH Stage optræder Nani blandt andet med klovneforestillingen ’Jekyll on Ice’, der foregår udendørs i Lorrys Have ved teatret Riddersalen på Frederiksberg.

Her kommer klovnefiguren Jekyll, der har en forkærlighed for at spille luftguitar og puste balloner op, på overarbejde med sin lille flødeisvogn med indbygget festudstyr, hvorfra han sælger isvafler på sin helt egen måde. Forestillingen er gratis og egnet for børn og alle andre, der deler Paolo Nani og Jekylls glæde ved klovneri.

Jekyll on Ice. 2.-3. juni. Lorrys Have, Riddersalen. Allégade 7-9, Frederiksberg. Fri entré.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Flygtning med vr-briller

Hvordan er det at være ung syrisk flygtning?

Det forsøger flygtning og asylansøger Marwan Arkawi at give publikum svar på i forestillingen ’We Who Live Backwards’, som Sort/Hvid præsenterer i samarbejde med svenske Dramaten og Osynliga Teatern.

Svaret på førnævnte spørgsmål skal ikke primært gives med ord, det skal gives ved at iklæde publikum virtual reality-briller og høretelefoner, så de på egen krop kan opleve, hvordan Marwan Arkawis flugtrute fra Syrien til Sverige så ud, lugtede, hørtes og føltes.

Som en personlig dokumentar set fra et indre perspektiv. Forestillingen er på engelsk.

We Who Live Backwards. 31. maj -4. juni. Sort/Hvid. Staldgade 26-30, Kbh. V. Billetter: 40-125 kr.

Tak for sidst, Aarhus!

Hvad gør man, når man er en anerkendt koreograf, som ikke får de støttekroner, man havde håbet på?

Først beklager man sig, så siger man stop, og så laver man en fuckfingerrækkende danseforestilling ud af det. Det er, hvad koreograf og moderne danser Palle Granhøj sådan cirka har gjort, efter at han sidste år så sig nødsaget til at lukke sit prisbelønnede danseteater Granhøj Dans i Aarhus efter 27 år.

Palle Granhøj ikke bare lukkede, men smækkede gevaldigt med døren, efter Statens Kunstfond stoppede med at støtte teatret, og Aarhus Kommune ikke ville træde til med en permanent støttebevilling. Dem, man elsker, tugter man som bekendt, så Palle Granhøj rykkede til København og skabte blandt andet danseforestillingen ’Rethink FUCK – With love to Aarhus’, som nu bliver vist under CPH Stage.

Forestillingen kan med Granhøjs egne ord ses som et »øjebliksportræt på baggrund af et akut behov for at få udtrykt ophobede følelser«, og den er en gentænkning af flere af Granhøjs tidligere forestillinger, som her bliver sat sammen på ny. Med sig på scenen har Palle Granhøj en række dansere og performere fra sit kompagni. Forestillingen er på engelsk.

’Rethink FUCK – With love to Aarhus. 3.-4. juni. Teaterøen. William Wains Gade 11, Refshaleøen, Kbh. K. Billetter: 50-65 kr.

Den evindelige publikumshosten

Den der person blandt publikum, som altid giver sig til at harke som en anden galning, så snart den mest følsomme del af skuespillerens monolog eller violin-sonaten går i gang.

Publikumstypen, der ville få pianisten Keith Jarrett til decideret at udvandre fra sin egen koncert i kunsterforpint raseri. Den, og mange andre publikumstyper, har Vesterbro-teatret Forsøgsstationen sat sig for at undersøge og lydliggøre i forestillingen ’Lyden af publikum’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lydværket er skabt i samarbejde med Odin Teatret som en del af EU-projektet ’Caravan Next’, der handler om at skabe samhørighed mellem vidt forskellige grupper af mennesker i et lokalområde gennem kunstneriske aktiviteter.

Forestillingen undersøger publikums lydelige identitet i teatret, og lydværket er skabt af komponisten Peter Bruun.

Værket er skabt udelukkende af lyde fra et publikum bestående af 50 lokale borgere fra Vesterbro, som opfører den særlige reallydsoplevelse på scenen med hjælp fra dirigent Erik Jakobsson.

Lyden af publikum. 1.-2. juni kl 18.30. Forsøgsstationen, Sønder Boulevard 81, Kbh. V. Der er fri entré, men pladser reserveres på cphstage.

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Ibyen guider:  Skal I hænge ud i solen? Her er 9 gode solskinspletter i København

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hos Istid på Nørrebro kan du få økologisk og vegansk is lavet med flydende kvælstof.

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer