Det er råt, det er godt. Og nu åbner en tatarbar i København, som udelukkende serverer tatar.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Det er råt, det er godt. Og nu åbner en tatarbar i København, som udelukkende serverer tatar.

iBYEN

Rimelig råt: Danmarks første tatarbar åbner i Istedgade

Åbningen finder sted lørdag 12. august og det bliver fejret med gratis tatar allerede fra kl. 10.

iBYEN

Du har måske allerede smagt på Olivier Geppels rå koncept. Manden bag den nye tatarbar.

For sommeren over har han nemlig rejst landet rundt med sin tatarbod og mættet tatarsultne munde til diverse festivaler og madmarkeder.

Men nu behøver du ikke længere at fare fra festival til festival efter tatarboden, for den har nu fået fast base i Istedgade.

Lørdag 12. august åbner Olivier Geppel restauranten Tatar i Istedgade, og på menukortet er der, ja, tatar i alle afskygninger. På selve åbningsdagen vil der være gratis smagsprøver på Tatars rå sandwiches fra kl. 10 og indtil der er spist op.

Tatar i bolle

Hos Tatar får man serveret den rå fornøjelse i en sandwich - det er i hvert fald the main attraction. Og der er både klassisk rørt tatar og tatar med et twist at finde på menukortet. Du kan blandt forsøge dig med en oksetatar med tomatcreme og sprød parmesan, en gulerodstatar til vegetarer, en laksetatar med rygeost eller blot en klassisk oksetatar med krydret dressing.

Nogle af tatarretterne vil være faste gengangere på menukortet, mens sæsonen afgør de andre. For hos Tatar bliver friske råvarer vægtet højt og derfor skifter menukortet helt naturligt i takt med sæsonens tilgængelige råvarer.

Dertil er også rettens hovedingrediens nøje udvalgt. Det økologiske oksekød komme fra fritgående danske kvæg, den bæredygtige laks kommer fra Færøerne, mens gårde ved Lammefjorden hovedsageligt står for leveringen af grøntsagerne.

Manden bag konceptet er dog ærgerlig over, at det er blevet en tyndslidt kliché i restaurationsbranchen at sige, at man satser på kvalitet og friske råvarer. For Olivier Geppel skal disse ord ikke bare bruges som marketinggreb, og som han skriver i en pressemeddelelse, kan det »i en tatar ... bare ikke være anderledes. Det skal være friske ingredienser og kvaliteten skal være høj. Ellers smager det ikke godt«.

Tatar-manden

Olivier Geppel er selvlært og har arbejdet med madlavning siden han var ganske ung. Han smagte selv sin første klassiske oksetatar som 8-årig. Lige siden har det været hans helt store livret.

Gennem de seneste år har han både været synlig med sin tatarbod på bl.a. Kødbyens Mad og Marked, Roskilde Festival, Heartland, Musik i Lejet og Aarhus Food Festival. Og konceptet med tatarsandwich er blevet taget så godt imod, at han nu kan åbne med permanent adresse.

Tatar. Åbner 12. august kl. 10 i  Istedgade 109, Kbh. V. Du kan læse mere på restaurantens hjemmeside her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce