Engang skulle man spejde længe efter en god, blød taco i København. Sådan er det ikke længere. Denne trio er fra Yuca Taco.
Foto: Mads Nissen

Engang skulle man spejde længe efter en god, blød taco i København. Sådan er det ikke længere. Denne trio er fra Yuca Taco.

Guider

Stor taco-guide: Her er syv bud på hovedstadens bedste taquerias

Frisk lime, koriander og langtidsbraisseret pattegris. Ibyen guider til syv steder, du kan spise tacos i København – rigtige tacos.

Guider

Væk med tex-mex

Kælderrestauranten Barburrito var et af de første steder i København, der serverede autentiske tacos med bløde, tørristede majstortillaer. De åbnede i 2013 med ambitionen om at bringe ægte mexicansk gademad til Danmark. Ikke den amerikaniserede, cheddartunge tex-mex.

Selv om Politikens anmelder Joakim Grundahl, som spiste der tilbage i 2014, stødte på nogle svipsere, heriblandt ikkehjemmelavede brød, var regningen så lille, at han alligevel måtte udråbe deres tacos til byens bedste mad til prisen.

Barburrito. Skindergade 36, Kbh. K.

Yucatán i en Volkswagen

Fra en luge i siden på Yuca Tacos lyseblå folkevognsrugbrød kan man få traditionelle tacos fra den mexicanske Yucatán-region. For eksempel cochinita pibil, langtidsbraiseret pattegris serveret med den oldgamle mayanske dip sikil pak, der er lavet af blandt andet tomat og græskarkerner.

Yuca Taco ruller rundt i de københavnske gader fra maj til oktober, ofte omkring Mikkeller & Friends på Stefansgade og ved Torvehallerne. Du kan altid tjekke deres hjemmeside for de præcise beliggenheder.

Yuca Taco. Skiftende adresse.

Københavns tacodronning

Man kommer ikke uden om Rosio Sanchez i en københavnsk tacoguide. Den mexicansk-amerikanske kok, der tidligere arbejdede som dessertkok på Noma, åbnede sit første taqueria, Hija de Sanchez, i Torvehallerne i 2015. Derefter skulle der ikke gå længe, inden hendes hjemmelavede tacos fik international anerkendelse, for eksempel fra New York Times, Vogue og World’s 50 Best Restaurants.

Sidste år slog hun dørene op til endnu en tacobiks i Kødbyen. Da Politikens madanmelder Joakim Grundahl var her forbi, kastede han fem hjerter efter de mexicanske specialiteter og konkluderede: »Det er gadekøkken på højt niveau«.

Hija de Sanchez. Frederiksborggade 21, Kbh. K, og Slagterboderne 8, Kbh. V.

Blå tacos i Blågårdsgade

Hos Blue Taco i Blågårdsgade kan man, meget passende, få blå tacos. Farven kommer fra nogle særlige blå majs, som desuden er økologiske og skulle være en af de sundeste majssorter, der findes. Fyldet fås i mange forskellige varianter – både vegetarisk og med kød – og det hele er glutenfrit.

Blue Taco. Blågårdsgade 1, Kbh. N.

Ekstra chili til de modige

Mexicanske Mario Cruz laver hjemmelavede tacos i en lille, ombygget campingvogn parkeret på Papirøen. Du vælger mellem forskellige typer fyld, for eksempel kylling, langtidsstegt gris eller grøntsager. Derefter tilføjes tomatsalaten pico de gallo, en salsa verde og skiver af avocado. Er du modig (eller bare dumdristig), kan du øse ekstra chilisovs på.

Tacos Chucho. Trangravsvej 14, Kbh. K.

Tacofest

Med udsigt til Christiansborg Slot kan man på Condesa få sig et sandt tacofestmåltid. Det koster 260 kroner og skal bestilles af mindst to personer, men så er der også nakke fra fritgående svin, dampet torsk og ovnstegt kylling, ligeledes fritgående, og masser af tortillas, salsa og guacamole. Man kan også få andre latinamerikanske retter på restauranten.

Condesa. Ved Stranden 18, Kbh. K

Torsk friteret i øldej

Også Cofoco-restauranten Llama (udtales ’yama’) serverer blandt mange andre retter fra Syd- og Mellemamerika rigtige tacos. For eksempel torsk friteret i øldej eller avocadotaco med sesam, frisk ost og traditionel mole verde med blandt andet græskarkerner og grøn chili.

Llama. Lille Kongensgade 14, Kbh. K.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce