Blomster, blomster, blomster. Og ja, du må gerne plukke alle de blomster med hjem til stuen, som du ønsker.
Foto: Pr-foto, Københavns Kommune

Blomster, blomster, blomster. Og ja, du må gerne plukke alle de blomster med hjem til stuen, som du ønsker.

iBYEN

Københavns nye byskov er forvandlet til farvestrålende blomsterhav ved vandet

Langs vandet på Amager er hele 6,5 hektar dækket af blomster i røde, blå, hvide og gule farver. Og du må plukke alle de blomster, du kunne tænke dig.

iBYEN

Forestil dig, at du står på en kæmpe mark omringet af røde valmuer, blå kornblomster og orange morgenfruer, så langt øjet rækker. Det lyder som lidt af et drømmesyn. Et drømmesyn, som nu kan opleves på selv en tirsdag eftermiddag.

Ved Selinevej på Amager er et område på 6,5 hektar, svarende til 10 fodboldbaner, dækket af et bølgende hav af blomster. Ca. én hektar i alle regnbuens farver, mens det resterende område er dækket af hvide og grønne blomster.

Og så er det endda tilladt at plukke alle de blomster med hjem til stuen, som man kunne ønske.

Københavns nye byskov

Blomsterne der nu står i fuldt flor på Amager er sået med det formål at klargøre jorden til 25.000 træer, der af Københavns Kommune skal plantes i den nære fremtid. Området med blomsterne skal nemlig på sigt blive til hovedstadens nye byskov.

Den kommende byskov vil bl.a. byde på træarter som røn, platan og pil, der er kendt fra bymiljøet i København, samt træer og buske med spiselige frugter og bær som mirabeller, kirsebær, solbær og ribs, som man frit må plukke af.

Men indtil træplantningen starter, står den på blomsterhav, og teknik- og miljøforvaltningen, der står bag byskovsprojektet, har lavet små stier gennem hele området, så man nemt kan opleve de mange blomster på nærmeste hold.

Området forventes at blomstre frem til den første nattefrost.

Det imponerende blomstersyn kan du opleve, hvis du den kommende tid besøger området ved Selinevej på Amager.
Foto: Københavns Kommune

Det imponerende blomstersyn kan du opleve, hvis du den kommende tid besøger området ved Selinevej på Amager.

100.000 træer i København

Den nye byskov er en del af en ny fællespolitisk plan om, at der i 2025 skal være 100.000 flere træer i København.

En stor del af træerne skal plantes i den nye byskov ved Selinevej på Amager, der - når den står helt færdig - vil dække et område på ca. 14 hektar. Første step bliver at få plantet træer på det areal, der nu er dækket af blomster, altså godt og vel halvdelen af det samlede område.

I en pressemeddelelse udtaler teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) følgende om projektet:

»Vi ved, at mange københavnere ønsker sig mere bynatur og en større biodiversitet i byen, så det er glædeligt, at vi inden længe får sat de første 25.000 træer i jorden. Det bliver et helt unikt stykke bynatur udviklet i samarbejde med københavnerne, og det er et godt skridt på vejen mod vores mål om at plante 100.000 flere træer i København«.

Vildtvoksende arealer og mulighed for at plukke bær

Området, hvor man i denne tid kan se de farverige blomster, vil i fremtiden komme til at rumme Copenhagen Food Forest, en skov hvorfra københavnerne frit kan høste forskellige sorter af æbler, blommer, solbær, mirabeller og hyld. Dette område dækker, hvad der svare til to store fodboldbaner og ligger ud mod havneløbet syd for Sjællandsbroen.

På den resterende del af området er der sået grønne blomster som foderradisse og olieræddike, da de sætter dybe rødder, som sikrer, at skovens mange træer får optimale jordforhold, når de plantes til efteråret.

Københavnerne har ifølge teknik- og miljøforvaltningen ønsket sig en vild skov, der ikke ligner byens parker for meget - og også gerne en skov, hvor man frit kan plukke bær, nødder og frugter.

Derfor kommer den nye byskov til at bestå af fem hovedområder:

En åben skov med fyr og kirsebær; Egeblandsskoven med træarter og buske som ribs, og avnbøg; Lavskoven med mindre træer som skovæble og hassel; Bytræsskoven med træarter som røn og pil; og Copenhagen Food Forrest, der bl.a. byder på mirabeller og solbær.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når byskoven står færdig, kommer den til at indeholde mindst 95 procent danske arter fordelt på mere end 30 forskellige træer og buske, da det understøtter lokale arter af insekter og dyr.

Der vil også komme træarter, som forventes at få Danmark som naturligt spredningsområde som følge af fremtidige klimaforandringer. Det gælder valnød, ægte kastanje og mellemeuropæiske egearter. Brugen af disse arter skal sikre erfaringer med arternes trivsel og vækst i Danmark.

Find vej til blomsterparadis

Ønsker du at besøge området, kan du tage cyklen gennem Kalvebod Fælled ad Fasanskovvej eller langs havneløbet forbi Sjællandsbroen mod Skrædderholmen, hvor Amagermotorvejen krydser havneløbet. Området ligger omkring 300 meter før motorvejen krydser vandet.

Det er også muligt at køre i bil til området via Selinevej.

Nedenstående kort viser vej til byskoven.

Grafik:: Københavns Kommune

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce