Børnene i familien Grønnegaard vil helst bare gerne tumle derhjemme, mens de voksne gerne vil drikke vin og spise flammkuchen på Simply Wine -
Foto: Kaja Mose Grønnegaard

Børnene i familien Grønnegaard vil helst bare gerne tumle derhjemme, mens de voksne gerne vil drikke vin og spise flammkuchen på Simply Wine -

iBYEN

Børnehjørnet: Fem gode tip til en weekend med ungerne i København

Familien Mose Grønnegaard fra Østerbro deler deres tip til oplevelser for børn og voksne i Ibyens stafet, 'Børnehjørnet'.

iBYEN

Børnene vil helst ...

Tumle med mor og far. Det er ret simpelt: De vil nok bare være sammen med deres forældre. Eller på Lüders Konditag i Nordhavn og få brugt kroppen eller bygge en stor tumlebane sammen derhjemme.

De voksne vil helst ...

Drikke vin og spise flammkuchen. Vi vil gerne på den lille lokale vinbar Simply Wine på Willemoesgade, hvor der både er et godt vin- og snackkort og nogle dejlige vanedannende flammkuchen (en slags tyndbundet pizza fra Alsace, red.). Og man kan godt tage sine børn med. Specielt hvis man husker at have legetøj eller en malebog med.

Vi vil helst spise ...

Pandekager og småkager. Vi kan godt lide at tage på Souls på Melchiors Plads. Det er en vegansk restaurant med gode salater og limonader. Og så kan man få en ordentlig stak pandekager, hvor de voksne skal være hurtige, hvis de skal nå at smage, inden døtrene har inhaleret dem. Hvis det skal være mere sødt, går vi til Leckerbaer i Ryesgade, hvor de har kager, som både voksne og børn kan lide. Og der kan man også få en god kop kaffe. Det skal man ikke kimse ad.

I regnvejr vil vi helst ...

Se på yndlingsværker. Hvis det er tidligt på dagen, tager vi nok på Dag Hammerskjölds Allés bibliotek, hvor der er legetøj, madrasser og andre børn at lege med. Efter middagsluren vil vi tage på Statens Museum for Kunst, hvor vi alle har hver vores yndlingsværker. Stine er uddannet kunsthistoriker, så børnene er noget miljøskadede. Faktisk er museet ret børnevenligt, og man må gerne snakke og grine højt og undre sig. Kaja kan bedst lide Villumsens ’Bjergbestigersken’, fordi det udstråler så meget power, og Niels Hansen Jacobsens skulptur ’Skyggen’, fordi det er en uhyggelig dødningefigur, der kryber langs gulvet. Ellen på to er mest til figurative billeder og helst dem med dyr på. Hun har en bred smag.

I solskin vil vi helst ...

Ud at finde tigre. Vi vil gerne som regel tage i vores lokale hemmelige park, Classens Have, hvor der både er en legeplads med gynger, sandkasse, gode klatrestativer og rutsjebaner, så der er udfordringer for både dem, der lige har lært at gå og for skolebørn. I midten af parken er der en bunker, der er groet godt til med buske og træer, så man kan gå på opdagelse i lidt mere vild natur. Der har vi fundet mange tigre igennem tiden. Hvis det skal være vildere endnu, kan Jonas også finde på at tage Kaja og Ellen med i Hareskoven eller ud på naturcenter Vestamager med snitteknive og dej til at bage pandekager over bål.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce