0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Andreas Jones er Wolt-bud: »Jeg har prøvet at cykle hele vejen til Rødovre med et enkelt stykke kage«

Når vi selv er for dovne, trætte eller tømmermændsramte til at lave mad eller bare gå ned på gaden efter takeaway, får vi maden bragt. Ibyen fulgte Wolt-bud Andreas Jones på cykel rundt i Københavns gader en kold decemberaften. På 2,5 timer blev det til 8 leveringer og 10,3 kilometer i sadlen og 370 tjente kroner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Wolt-budene i København træder hårdt i pedalerne, når vi ikke selv gider at lave mad derhjemme.

Ifølge kritikere har de hverken ordentlige løn- eller arbejdsforhold. Og den britiske madforsker Carolyn Steen mener, at vores levevis med billig takeaway kun kan fungere, når andre betaler prisen:

»Vi tror alle sammen, at vi skal leve som konger i middelalderen, der sad på tronen, og så kom maden af sig selv, uden at han gjorde noget. Vi har ingen trone, vi sidder bare i sofaen og venter på, at buddet ringer på. Men der er nogen, der betaler prisen«, siger Carolyn Steel i et interview med Ibyen, du kan læse her.

Men et af byens Wolt-bude Andreas Jones er meget glad for sit job.​

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

IBYEN

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Jens Dresling

Ibyen guider:  6 særlige ruter for dig, der vil blive klogere, mens du går tur i København

Zinna Mac-Eochaidh og Airflix

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober