Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Den kaldes en institution i det franske gastronomiske landskab. Fredag har den franske restaurant L'Auberge du Pont de Collonges, bedst kendt under navnet Bocuse efter den afdøde kok Paul Bocuse, mistet en af sine tre Michelin-stjerner.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er ikke længere på niveau til tre stjerner«: Legendarisk Bocuse-restaurant mister en af sine Michelin-stjerner

En institution i det franske gastronomiske landskab har fredag mistet sin tredje Michelin-stjerne.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den franske restaurant L’Auberge du Pont de Collonges, der nok bedst er kendt under navnet Bocuse efter den afdøde kok Paul Bocuse, mister en af sine tre Michelin-stjerner.

Det oplyser Michelin-guiden til det franske nyhedsbureau AFP.

Paul Bocuse var legendarisk skikkelse i fransk gastronomi. Han har lagt navn til den måske mest prestigefulde kokkekonkurrence Bocuse d’Or - der også kaldes det uofficielle kokke-verdensmesterskab.

Han blev født i værelset over restauranten, der i dag er bedst kendt under navnet Bocuse.

I 1965 fik restauranten for første gang tre stjerner i Michelin-guiden. Og det havde den resten af Paul Bocuses liv.

For to år siden døde stjernekokken af Parkinsons sygdom i samme værelse over restauranten, som han blev født.

Ikke længere tre stjerners niveau

I 2020-udgaven af Michelin-guiden vil restauranten i Lyon dog kun have to stjerner.

 /AP
Foto: /AP

Paul Bocuse.

»Etablissementets kvalitet er fortsat højt, men det er ikke længere på niveau til tre stjerner«, forklarer organisationen bag Michelin-guiden til AFP.

En restaurant kan højest få tre stjerner i Michelin-guiden. I så fald vurderes restaurantens menu at være ekstraordinær køkkenkunst, der er værd at rejse efter.

To stjerner, som Bocuse-restauranten nu har, betyder, at det ifølge guiden er et rigtig godt køkken, som er værd at køre en omvej for at besøge.

Ifølge Michelin-guidens hjemmeside fik 86 restauranter tre stjerner i Michelin-guiden. Den eneste danske restaurant med tre stjerner er Geranium i København.

27 andre danske restauranter har en eller to Michelin-stjerner.

ritzau

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Peter Hove Olesen

Rygtet siger, det er Københavns bedste fastelavnsbolle:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og tjekke ud denne februar

Martin Slottemo Lyngstad

Sauna, kolde gys og dyp i kulden:  Den store guide til vinter­badning i København

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Minimer (PR), Darcy's Kaffe (Louise Herrche Serup), Lille Petra Café (PR) og Burger Shack (Ivan Boll)

Burgerdarling og et forladt vandværk:  Her er 7 nye steder, du skal kende i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Sunor Wind/Unsplash

Bliver det årets store madtrend?  Her er 8 ting, du skal spise og drikke denne januar

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Guider

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts