0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Værterne fra nedbrændt smørrebrøds-succes åbner nyt, så snart statsministeren tillader det

Stilen bliver, som man kender den fra Restaurant Palægade, lyder det fra de tre værter og restauratører.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Restaurant Møntergade
Pr-foto: Restaurant Møntergade

Smørrebrødsjomfru Karina Pedersen, restaurantchef Simon Olesen og sommelier Rasmus Amdi Larsen overtager lokaler i Møntergade for at åbne en ny restaurant. Tidligere var de værter på den nu nedbrændte Restaurant Palægade.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De tre værter, der siden åbningen i 2016 har stået for den daglige drift af den populære og nu nedbrændte smørrebrødsrestaurant Palægade, tager deres sildemadder og højtbelagte kreationer med på tur.

Ikke langt, faktisk nærmest bare rundt om hjørnet. For i en pressemeddelelse melder smørrebrødsjomfru Karina Pedersen, restaurantchef Simon Olesen og sommelier Rasmus Amdi Larsen nu, at de overtager lokaler i Møntergade for at åbne en ny restaurant. De er klar til at slå dørene op, så snart statsminister Mette Frederiksen (S) giver lov.

Stedet kommer til at hedde Restaurant Møntergade, og ligesom navngivningstilen vil menukortet være let at genkende for stamgæster fra trioens tidligere restaurant: »Vi glæder os helt vildt til igen at kunne servere vores populære frokostretter og smørrebrød. Og selv om det er i nye omgivelser, så lover jeg, at kvaliteten og smagen fortsat vil være helt i top«, lyder det fra Simon Olesen i pressemeddelelsen.

Og selv om det er i nye omgivelser, så lover jeg, at kvaliteten og smagen fortsat vil være helt i top

Restaurant Møntergade bliver hovedsageligt en frokostrestaurant, så aftentimerne vil kun blive til såkaldt private dining. Aftenmenuen vil den tidligere Palægade-køkkenchef Morten Buhl stå for, mens Karina Pedersen står for smørrebrødet til frokost.

Ingen erstatning fra forsikringen

Palægade brændte i starten af marts, og da branden ifølge forsikringsselskabet opstod på grund af »uforsigtig omgang med olieklude«, var der ingen erstatning i sigte. Kort efter den melding gik restauranten konkurs.

De tidligere medejere fra virksomheden Formel B har opkøbt konkursboet, og de vil i løbet af sommeren og efteråret genopbygge restauranten med et nyt hold i køkkenet og på gulvet.

Pedersen, Olesen og Larsen meldte i forbindelse med konkursen ud, at de ville prøve kræfter med at drive deres egen restaurant, og med penge fra en række københavnske investorer er det nu blevet muligt.

Læs mere:

Annonce

IBYEN