Meget tyder nu på, at Danmarks tidligere så livlige restaurantliv er på vej tilbage – eller i hvert fald har fået mulighederne for det. Erhvervsministeriet er netop kommet med nye, længe ventede retningslinjer for restauranter og cafeer, og reglerne imødekommer i store træk restauranternes ønsker.
»Vi er meget glade«, siger fødevarechef i Horesta, Tine Skriver.
Ikke blot er det generelle arealkrav på 4 kvadratmeter pr. person sat ned til 2 kvadratmeter, hvad der er nok for de fleste restauranter: 1 meter-afstandskravet gælder også kun mellem bordene - ikke mellem gæster ved samme bord. Der gælder blot ’almindelig afstand’ ifølge de nye retningslinjer.
Mellem bordene hedder det i de generelle retningslinjer, at det skal måles fra ’fra næsetip til næsetip’.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind