0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg er ikke bare sur, jeg er rasende!«: Legendarisk dansk kok trækker stikket efter 40 år bag komfuret

Siden 1991 har ægteparret Bo Jacobsen og Lisbeth Jacobsen drevet Restaurationen. Nu har de solgt stedet for at gå på pension. Ibyen ringede til den bramfri kok for at få en status på restaurantscenen i København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Bo Jacobsen er udlært kok under Roy Hurtigkarl og arbejdede senere under Erwin Lauterbach. I 1991 åbnede han sammen med sin kone Lisbeth, der også er kok, Restaurationen i Møntergade. Efter 29 år har de nu solgt stedet for at gå på pension. Arkivfoto fra Resturant Paustian, som ægteparret Jacobsen drev i 2011.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I mere end et kvart århundred har Restaurationen ligget på hjørnet af Møntergade og Vognmagergade i det indre København.

Og det er ikke bare navnet, der er ligefremt og uden dikkedarer. Det er køkkenet også.

Ægteparret bag, kokkene Bo og Lisbeth Jacobsen, åbnede restauranten i 1991. Og af anmelderne er de igen og igen blevet rost for deres gode kokkehåndværk, for de lokale kvalitetsråvarer og for franskinspireret sæsonpræget dansk mad uden skelen til tidens skiftende tendenser og trends. Ad to omgange har de været i Michelin-guiden med en af de eftertragtede stjerner.

Igennem tiden har restauranten også klaret sig igennem fem økonomiske kriser. Den aktuelle coronakrise, som ellers har ramt mange restauranter hårdt, er de også sluppet igennem uden røde tal på bundlinjen ved hurtigt at skifte til takeaway.

Men nu er det altså alligevel slut. Bo og Lisbeth Jacobsen, der begge er 63 år, har valgt at sælge Restaurationen for at kunne gå på pension. De kører sidste service lørdag 27. juni.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

IBYEN

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Ernst van Norde, Jesper Houbourg og Unsplash

Din vinterferie til udlandet er aflyst. Sådan holder du den herhjemme

Claus Bonnerup

Han har fundet svaret på det, alle Ben & Jerry's-spisere grubler over:  8 ting, du skal spise, drikke og læse i februar

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Jens Dresling

Ibyen guider:  6 særlige ruter for dig, der vil blive klogere, mens du går tur i København

Zinna Mac-Eochaidh og Airflix

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

PR/Søtofte

Bliver det den store madtrend i 2021?:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i januar

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Mads Nissen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem