0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Michelin-restauranter flytter ind i Tivoli denne sommer

To tostjernede restauranter åbner pop up-spisesteder i Tivoli til sommer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tivoli
Pr-foto: Tivoli

Tårnet i Tivoli blev opført i 1900 og fik i folkemunde navnet 'Det Kinesiske Taarn', selv om byggestilen retteligt er mere japansk. Efter en større ombygning i 2010 blev tårnet både renoveret og omdøbt.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Japanske Tårn i Tivoli har i årenes løb lagt lokaler til lidt af hvert, når det kommer til gastronomiske udfoldelser.

Det er gået op og ned, senest med den noget lunkent anmeldte Kiin Kiin Piin To, der kun overlevede i fem måneder, før sushikæden Letz Sushi overtog tårnet.

Til sommer kommer der tilsyneladende en ny slags biksemad i bento-boksen, for Tivoli har i en pressemeddelelse netop meddelt, at tårnet i juli-august 2021 vil huse pop up-spisesteder fra to tostjernede michelinrestauranter: nemlig AOC fra København og Koks fra den færøske ø Streymoy.

Maden bliver dog ikke helt, som enkelte heldige måske kender den fra bordene under kælderhvælvingerne i Molktes Palæ eller fra det kuperede terræn midt ude i Nordatlanten.

Ifølge Tivoli vil der blive serveret »mere simple menuer end dem, man finder på de to restauranter«, men til gengæld til et prisniveau, hvor de fleste af havens gæster forhåbentlig kan være med.

I pressemeddelelsen uddyber Johannes Jensen, ejer af Koks, at det bl.a. betyder, at den »nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere – men med de samme økologiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer«, som de arbejder med på ’hovedrestauranten’.

Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Det er ikke første gang, at der har været stjerner i Tivoli. For udover dem, der optræder i Glassalen og på Plænen, har også kokkene Thomas Herman og Paul Cunningham i sin tid drevet michelinstjernetildelte restauranter i haven.

Det er dog ved at være nogle år siden, og selv om der nu kommer en god håndfuld michelinstjerner tilbage til Tivoli, er de denne gang altså kun til låns.

Seneste udmelding fra Tivoli er, at de tager hul på sommersæsonen 27. marts.

De to pop up-restauranter åbner senere på sommeren, og ifølge planen skal AOC arbejde i tårnet fra 1. juni til medio juli, hvorefter Koks overtager lokalerne indtil slutningen af august.

Indtil da kan man bl.a. stille sulten hos Gasoline Grill, der tidligere på året meddelte, at de åbner en permanent restaurant i Tivoli fra påsken 2021. Det bliver kædens sjette og hidtil største filial.

Annonce

IBYEN

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Ernst van Norde, Jesper Houbourg og Unsplash

Din vinterferie til udlandet er aflyst. Sådan holder du den herhjemme

Claus Bonnerup

Han har fundet svaret på det, alle Ben & Jerry's-spisere grubler over:  8 ting, du skal spise, drikke og læse i februar

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Jens Dresling

Ibyen guider:  6 særlige ruter for dig, der vil blive klogere, mens du går tur i København

Zinna Mac-Eochaidh og Airflix

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

PR/Søtofte

Bliver det den store madtrend i 2021?:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i januar

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Mads Nissen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København