GADEKUNST. Projiceringer af videoer med Istedgade-beboere bliver en del det nye kunstprojekt, som skal forskønne den omlagte københavnergade.
Foto: Inside Out Istedgade

GADEKUNST. Projiceringer af videoer med Istedgade-beboere bliver en del det nye kunstprojekt, som skal forskønne den omlagte københavnergade.

Byliv

Gadekunst skal forskønne omlagt Istedgade

Videoinstallationer, ord og tegninger skal skildre livet i den ikoniske københavnergade.

Byliv

Et nyt kunstprojekt skal være med til at fortælle historien om Istedgade og sætte ord og billeder på livet i den ikoniske københavnergade.

Kunstnerne bag er Hanne Lise Thomsen og Kenneth Balfelt, og efter planen skal kunstprojektet indvies til sommer, når også det nye og omlagte Istedgade indvies.

Projektet kommer blandt andet til at bestå af trædesten og fliser med tekst og tegninger, samt video-installationen »Inside out Istedgade«, som med kæmpe videoprojiceringer skal vise samtaler og møder med beboere i gaden. Det oplyser Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

»Formålet er at skabe byliv og noget, der ikke 'normalt' ses i byen. Byen skal være mangfoldig, og der skal være plads til aktiviteter af alskens karakter eller bare at færdes med familie og venner. Kunstprojektet kommer i forbindelse med den store ombygning af Istedgade, fordi vi vil markere, at Istedgade bliver en helt anden gade, end den tidligere har været«, fortæller Morten Kabell (EL), der er Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune.

Kunstnerne er inviteret med i projektet af Statens Kunstfond, som støtter projektet med 1,5 millioner kroner. Derudover har Københavns Kommunes legat til Stadens forskønnelse doneret en halv million kroner til projektet.

Ombygningen af Istedgade er sat i gang for at gøre gaden til en strøggade, som tilgodeser gadens handelsliv, fodgængere, cyklister og busser. Gaden har undervejs blandt andet fået ny belysning, bredere fortove og kørselshastigheden bliver sænket til 30 km/t.

Et samarbejde mellem kommune, borgere og lokaludvalg

At kunstprojekt og gadeomlægning netop lander på Istedgade handler om gadens status som 'livsnerve' i bydelen, mener Morten Kabell:

Engang var der slum, nu er der smart. Istedgade er på få år blevet forvandlet til en af Københavns mest eftertragtede adresser. I den ene ende ... Kilde: Politiken

»Istedgade er unik. Istedgade og Vesterbro er kendt for deres mangfoldighed og forskellige beboertyper, og derfor skal der være plads til alle i gaden. Kunstprojektet skal afbilde mangfoldigheden - og at Istedgade er blevet en helt ny og meget mere åben gade«, siger Morten Kabell.

Kunstprojektet varetages af Statens Kunstfonds Udvalg for Kunst i det Offentlige Rum, stadsarkitekt Tina Saaby og Vesterbro Lokaludvalg, som er udpeget af Københavns Kommune.

Før kunstprojektet i Istedgade endeligt bliver opført, skal Teknik- og Miljøudvalgets indstilling om realiseringen af projektet godkendes af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce