Forår. Kødbyens Mad og Marked slår dørene op for første gang lørdag 4. april og vender tilbage hver weekend til og med september.
Foto: Lars Krabbe

Forår. Kødbyens Mad og Marked slår dørene op for første gang lørdag 4. april og vender tilbage hver weekend til og med september.

Byliv

Byliv: Se hvilke syv fede ting der sker i byen denne uge

Denne uge byder på både et nyt madmarked i Kødbyen, gratis koncerter - og et væld af donuts.

Byliv

Mandag

Mandag aften arrangerer radiostationen The Lake debatarrangementet MAD Monday, hvor der skal diskuteres madkultur og madspild – og så skal der høres noget musik når Frk. Jacobsen spiller.

Så hvis du er til avantgardistisk pop, interesserer dig for mad og gerne vil høre folk som folketingsmedlem Ida Auken og ejerne af restaurant Bror diskutere madspild, så er det på Jazzhouse du skal indfinde dig på ugens første aften.

Billetter til arrangementet koster 85 kr., og arrangementet foregår på engelsk.

Tirsdag

Tirsdag kan du tage forbi Dome of Visions, der inviterer til gratis koncert fra kl. 19. Her får glaskuplen med udsigt ud over vandet nemlig besøg helt fra Mexico af bandet Playa Magenta.

De kommer til at fylde det særprægede rum med mexicansk electro folk, iblandet urbane moderne toner frem til kl. 23.

Stem: De nominerede til Ibyen-prisen for Årets Københavner

Onsdag

Hvis du spiller dine kort rigtig onsdag morgen, kan du ende med at stå tilbage med et års forbrug af donuts. Det kan man så diskutere om ville være det bedste for dig, men lækkert er det unægtelig.

Dunkin' Donuts slår nemlig dørene op for deres første filial i Danmark og har i den anledning lovet et års forbrug af donuts til de 100 første, der møder op i butikken.

Og de påstår hårdnakket på Facebook, at det ikke er en aprilsnar, selvom det sker kl. 8 onsdag 1. april.

Torsdag

I påskedagene kan du tage forbi Christianshavns Beboerhus, hvor der både Skærtorsdag og Langfredag vil blive stillet op til loppemarked.

Der er gratis entré til markedet, som foregår begge dage fra kl. 12-17 – og så er der kaffe, vand og kage til fornuftige priser, hvis man skulle få behov for at optanke på energien.

5 forestillinger som anbefales af Politikens anmeldere

Fredag

Fredag aften skal der øl til, og dem burde Natbar være leveringsdygtige i.

De holder nemlig Natbar Live med live musik fra country/folk bandet Quiet Spring, der sidste år udgav deres første album ‘Going Up Your Country’.

Natbar Live starter kl. 23, og der er gratis entré hele natten.

Lørdag

Lørdag 4. april bliver startskuddet på det nye madmarked, som kommer til at finde sted hver lørdag fra april til september i Kødbyen.

Der vil være mad fra alle verdenshjørner og mulighed for både at købe ind til aftensmaden eller spise frokosten på stedet.

I løbet af åbningsdagen, der varer fra kl 10-18, kan du både komme tidligt til kaffen og slutte dagen af med en eftermiddagsøl ved langbordene.

Og så kan du komme tilbage dagen efter, for markedet kommer også til at holde åben den første søndag i hver måned.

Portræt: Mikkel Sarbo er Kødbyens katalysator

Søndag

Mellem 11-15 er der Søndag for Børn på Statens Museum for Kunst.

Her kan man både lave tegninger i tegnestuen, få en børneomvisning eller hjælpe til med at lave et kæmpe paptårn på scenen.

Alle aktiviteterne er gratis bortset fra Børnenes Værksted, der koster 45. kr., hvor man kan lave sit helt eget kunstværk med ler, pap, maling, limpistol og meget andet.

Og hvis man vil gøre lidt ekstra ud af dagen, så serverer cafeen på museet børnebrunch, som man kan få i både voksen- og børnestørrelse.

FØLGIbyen på Instagram

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce