Banko. Master Fatman og Thomas Fleurquin læser tal op på Copenhagen Street Food i weekenden.
Foto: René Roslev

Banko. Master Fatman og Thomas Fleurquin læser tal op på Copenhagen Street Food i weekenden.

Byliv

Byliv: Se hvilke syv fede ting der sker i byen denne uge

I denne uge kan du feste på mexicansk, vinde en raverbus fyldt med øl og bytte planter på taget af en skole.

Byliv

Mandag

I dag er det 70-året for Danmarks befrielse, og det markeres blandt andet med et fakkeloptog gennem byen.

I år starter det på Rådhuspladsen klokken 18:00 med taler og musik fra Annisette Koppel (Savage Rose), Fastpoholmen og D/Troit.

Kl. 20.36 afspilles frihedsbudskabet og derefter tændes faklerne og optoget går mod Enghaveparken på Vesterbro. Her slutter optoget med tale fra Bjørn Elmquist og musik fra The Small Gang.

Læs mere om 4. Maj-Initiativet på Vesterbro og se programmet og grundlaget for årets arrangement her ( eksternt link).

Tirsdag

Det er et stærkt hold af lokale feinschmeckere, der tirsdag inviterer til 5. maj-fejring på hjørnet af Ravnsborggade og Sankt Hans Gade.

Cinco De Mayo er en mexicansk helligdag, og dagen byder derfor blandt andet på tacos fra Yuca Taco, øl fra Gavlen, chili fra Rødder og Vådt&Tørt, mezcal og margaritas fra The Barking Dog og Shoppen, mexicanske desserter fra Sweet Sneak, musik, ansigtsmaling for de små og sågar en lime-presnings-konkurrence.

Det foregår på boldbanen fra 15:00 - 21:00. Vi krydser fingre for godt vejr. Salud!

Den Gøende Hund på Nørrebro er Årets Bar

Onsdag

På onsdag kan du spise nudler med ekstra god samvittighed, når Røde Kors, Wokshop og Vipp (dem med skraldespanden) inviterer til street kitchen ved Nørreport. En ret koster 100 kroner, og overskuddet går ubeskåret til Røde Kors.

Eventet er en del af Røde Kors’ Klub 10-koncept, hvor særlige ambassadører fra kultur- og erhvervslivet udvælges til at samle penge ind til det velgørende formål via projekter og events.

Torsdag

Den lille bar på Ryesgade inviterer til torsdagsbar med elektronisk musik udvalgt af den unge musiker og DJ Henrik Koefod aka Erosion Flow.

Han er blandt andet kendt fra de kvalitetsbevidste københavnske klubaftenener Rare Nights og for at udgive egen musik på den hypede producer Georg FitzGeralds pladeselskab ‘Man Make Music’.

Oplev det nye talent fra 22-02 i den kombinerede boghandel og bar på hjørnet, der byder på vin, cava og en 0.7 l Hancock Guld.

Fredag

Distortions gadefest-afdeling indtager i weekenden Copenhagen Street Food.

Det betyder som sædvanlig fest og glade dage, når der afholdes banko med Master Fatman og Thomas Fleurquin som oplæsere, hipsterløb, børnedistortion, kaj-fest med Sound of Copenhagen og luksus-loppemarked.

Det skal desuden nævnes, at førstepræmien i bankospillet er, at du får lov at fylde Distortions raverbus med venner, mens Distortion fylder den med øl - på den måde kan man ankomme til gadefesterne i ekstra godt humør og i ekstra god stil.

Distortions Ø-festival er klar med det fulde line-up

Lørdag

Så er det tid til marked i Stefansgade, der i dagens anledning lukkes af for trafik og byder på et væld af aktiviteter.

Man kan shoppe sager i markedsboderne, der opstilles i samarbejde med lokale butikker, iværksættere og andre kreative sjæle, mens Terkel Nørgaard Trio sørger for et blødt soundtrack af forårsjazz.

Forfatter Amalie Laulund Trudsø læser op af sine Nørrebro-tekster, og den fine Byhave2200 bygger lerovn og viser rundt i den brugerdrevne have.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Der er også sjov for de mindste på den bemandede legeplads, ansigtsmaling med Teatergrad og jordbomber med frø fra Tagtomat.

Skulle sulten melde sig afholder de omrejsende Rebel Food et madmarked med alle deres boder i Nørrebroparken.

De hele foregår lørdag kl. 10-16 på Stefansgade, Nørrebro.

Søndag

Er du ved at drukne i planter derhjemme, eller er der nogle planter du ikke har tid til at passe godt nok på?

Eller er du bare træt af dem du har og vil gerne bytte dem til nogle andre? Så skal du overveje at smutte forbi taget på Blågårds Skole på søndag, hvor du kan medbringe dine planter og så ellers gå på opdagelse i alle de andre medbragte planter under mottoet ‘giv hvad du har - tag hvad du kan bruge’.

Det foregår som sagt på taget af skolen i Skyttegade. Ring til nummeret på elevatorskakten ud mod Hans Tavsens Gade, så bliver elevatoren sendt ned efter dig, så du kan komme op i taghaven.

FØLGIbyen på Instagram og bliv inspireret til nye oplevelser i byen

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce