Mærket. Den ene af de to forestillinger, som Aakash Odedra gæster Aarhus med i næste uge, handler om tatoveringer. Den britiske danser har blandt andet ladet sig inspirere af sin egen bedstemor, der fik tatoveringer i den tro, at de kunne beskytte hende mod onde ånder. Pr-foto

Mærket. Den ene af de to forestillinger, som Aakash Odedra gæster Aarhus med i næste uge, handler om tatoveringer. Den britiske danser har blandt andet ladet sig inspirere af sin egen bedstemor, der fik tatoveringer i den tro, at de kunne beskytte hende mod onde ånder. Pr-foto

Byliv

Guide: Det skal du lave i Aarhus de næste dage

Mangfoldighed i Mejlgade, musikfestival og verdensklassedans. Aarhus får fint besøg den kommende uge.

Byliv

Dansen er hans sprog

Aakash Odedra kaldes af flere for Englands nye dansestjerne, og avisen London Evening Standard kårede ham for nylig som et af årets hotteste kulturnavne. Så det er ikke en hr. hvem som helst, der gæster Aarhus’ visuelle teater Bora Bora i denne uge.

Tre aftener i træk opfører den britiske danser dobbeltforestillingen ’Murmur/Inked’ i Aarhus som det eneste sted i Danmark. I ’Murmur’ har Odredra sammen med australske Lewis Major skabt koreografien, der tager udgangspunkt i Aakash Odedras egen kamp med en ordblindhed, der betød, at han i mange år ikke kunne skrive sit eget navn.

I dag, siger han selv, er dansen hans sprog, og han er inspireret af den indiske dansetradition, som han i ’Murmur’ omsætter til moderne koreografi med videoinstallationer og en orkan af hvirvlende papirer. Forestillingen ’Inked’ er koreograferet af Laurence Olivier Award-vinderen Damien Jalet og udforsker traditionen for tatovering gennem tiden.

I den forestilling er Odredra blandt andet inspireret af sin egen bedstemor, der brugte tatoveringerne til at beskytte sig mod onde ånder.

Murmur/Inked. 19. til 21. maj, kl. 20. Bora Bora, Aarhus C. Mere info her.

Ud i mangfoldigheden

Lad tømmermændene blive hjemme på sofaen i morgen. Der er nemlig en fest, du ikke må gå glip af. Efter et års pause vender gadefesten Mejlgade for Mangfoldighed stærkt tilbage med et program, der traditionen tro byder på masser af musik, ligesom du kan glæde dig til litteratur og andre events.

»Fremfor at have store hovednavne som trækplaster fokuserer vi i år på en totaloplevelse med små spontane pop-up-begivenheder og nye lokale kunstnere. Vi vil favne bredere, så Mejlgade for Mangfoldighed bliver en gadefest, der rummer både undergrund, vækstlag og det etablerede kulturliv«, fortæller projektleder Levi Dørken.

Koncertarrangører fra både vækstlaget og de mere etablerede scener i Aarhus er i år gået sammen om festen, der fandt sted første gang i 2006 som en modreaktion på en række racistisk motiverede overfald i Mejlgade. Sound of Aarhus og Northside har en scene til festen, mens Raum Eins og Højt til loftet har stået for at skaffe kunstnere til de to øvrige scener. I år kan du blandt andet opleve rapperne Emil Stabil og Julaw og den aarhusianske hiphop-gruppe Manus Nigra.

Trænger du til fordybelse, er Litterær Lounge, Haps og Lynhistorier hele dagen værter ved Poetry Slam og oplæsning. På programmet er både unge forfatterspirer, der får selskab af to af dansk litteraturs store navne, nemlig Aarhus-forfatterne Svend Aage Madsen og Peter Laugesen.

16. maj kl. 12-24. Mejlgade, Aarhus C. Mere info her.

Uden at miste nogen i svinget

Håret har fået flere grå stænk siden 1979, hvor de første gang spillede nummeret ’She Is Beyond Good and Evil’ – et nummer, der har fået blandt andre Nick Cave til at søge inspiration hos gruppen. Nu er de britiske postpunkere The Pop Group så tilbage efter en 35 år lang pause. For nylig udsendte de albummet ’Citizen Zombie’, og i morgen gæster de Voxhall til dette års udgave af festivalen Pop Revo.

Siden 2004 har Pop Revo hentet blomstrende navne på den danske og udenlandske indiescene og krydret programmet med mere garvede og etablerede navne. Sidste år kunne festivalen således præsentere amerikanske Future Islands, lige inden synthpop-bandet for alvor slog igennem herhjemme. Festivalens mantra er at præsentere publikum for det nye og upolerede uden at miste nogen i svinget.

I år spiller mere end 20 forskellige navne fra ind- og udland på Atlas, Voxhall og Radar, og ud over The Pop Group kan du glæde dig til navne som den excentriske singer-songwriter Dean Blunt, det canadiske garagerockband Viet Cong og psychrockduoen Foxygen, der for alvor slog deres navn fast tilbage i 2013 med hittet ’San Francisco’. Blandt de mere upcoming navne på årets program findes den danske trio Gooms, der blandt andet består af medlemmer fra Oh No Ono og Figurines.

Et andet dansk band, indiegruppen Thulebasen, spiller for femte gang på festivalen, mens svenske Les Big Byrd, der spås at blive et af Sveriges næste store rocknavne, er med til at åbne festivalen på Voxhall i aften.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Pop Revo, 14. til 16. maj. Voxhall, Atlas og Radar, Aarhus C. Mere info her .

Du kan også ...

… tage ned på Løves Bog- og Vincafé på tirsdag kl. 19.30, når Samtalesalonerne i Aarhus holder salon med magt som temaet. På Godsbanen er der denne torsdag masser af elektronisk musik, når open-stage arrangørerne WHAT WHAT byder på tre navne og en entrépris, du selv bestemmer.

Kunsthal Aarhus udstiller frem til 14. juni afgangsprojekter af otte nyudklækkede kunstnere fra Det Jyske Kunstakademi. Her kan du opleve alt fra en overdimensioneret synål til skulpturer af sæbe.

For sidste gang inden sommerferien er der på torsdag free jazz og improviserede toner på Sydhavnen. Foreningen Bangocancán får selskab af saxofonisten Thomas Agergaard på spillestedet Garagen i Jægergårdsgade, når musikken starter kl. 20.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce