Dukkert. I dag bader en del københavnere i byens kanaler, selvom det egentlig er fobudt. Det kan blive anderledes med et nyt havnereglement, der bliver offentliggjort i dag.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Dukkert. I dag bader en del københavnere i byens kanaler, selvom det egentlig er fobudt. Det kan blive anderledes med et nyt havnereglement, der bliver offentliggjort i dag.

Byliv

1.000 meter havn kan blive Københavns nye badestrand

Hvor det før var ulovligt, opretter kommunen nu zoner med »badning på eget ansvar«.

Byliv

Hver sommer trodser svedige københavnere loven, når de hopper i Københavns kanaler uden for de etablerede havnebade.

Men et nyt havnereglement gør det fra 31. juli muligt at lave 9 nye badezoner, hvor man på eget ansvar kan tage en dukkert.

»Man kan jo se i dag, at rigtig mange bader ulovligt i havnen, og når vi ikke har oplevet mange ulykker med den badning, så er vi blevet enige om at give mulighed for at gøre det lovligt«, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

I alt er der tale om lidt over 1.000 meter – både kommunale og privatejede – havne, der kan blive til badearealer. Men før man kan springe i vandet, skal der laves en egentlig badezone. Det kræver blandt andet en ansøgning til udviklingsselskabet By og Havn, den rette skiltning samt redningskranse for hver 50 meter.

Selvom tre af de nye arealer tilhører Københavns Kommune, kan Frank Jensen ikke garantere, at strækningerne bliver gjort badevenlige.

SE DETALJERET KORT FRA BY OG HAVNDe nye fiskearealer i København

»Det, vi kan garantere nu, er, at det kan lade sig gøre på de her 1.000 meter fordelt på 9 steder. Og at vi allerede på Københavns Rådhus arbejder på at realisere det ét sted«, siger han om havnefronten Kalvebod Bølge ved Langebro.

Alligevel er han glad for ændringen af reglerne, som han har arbejdet på i et års tid.

»At kunne bade er jo en understregning af det, vi forbinder med livskvalitet i en storby. Det skal vi også forsøge fra myndighedsside at imødekomme københavnerne på«, siger overborgmesteren.

Flere områder til lystfiskeri

Også de områder, hvor lystfiskere må stå med deres stænger, spande og liner, bliver udvidet markant.

Indtil nu har fiskerne været henvist til begrænsede strækninger i Nordhavnen, ved Lynetten og i Sydhavnen, men de får nu lov at brede sig omkring hele Refshaleøen, store dele af Nordhavnen og på hele strækningen fra Slusen i Sydhavnen til Hvidovre Lystbådhavn.

Ud over det almindelige fisketegn kræver nye fiskearealer hverken ansøgninger eller redningskranse, men kan tages i brug fra 31. juli.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce