Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sandra Brovall
Foto: Sandra Brovall

Hav. Årets Ret i kategorien Hav kommer fra Geranium og Rasmus Kofoeds grydeskeer. Den bestod blandt andet af kulmule.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulmuleskæl og finsk kaviar sikrer titlen som Årets Bedste Fiskeret

Foreningen af Danske Madanmeldere har kåret årets bedste retter.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Letsaltet kulmule med forkullet persille, kulmuleskæl, persillestilke og finsk kaviar i kærnemælk.

Det er hovedingredienserne i den ret, som Rasmus Kofoed fra Geranium i København var nomineret med i kategorien Hav i dette års udgave af Årets Ret, som Foreningen af Danske Madanmeldere har arrangeret hvert år siden 2000.

Og skal man tro de danske madanmeldere, er den tidligere vinder af Bocuse d'Or, verdenmesterskaberne for kokke, manden bag årets bedste havmundfuld, og den første, der i går kunne lade sig kåre som vinder i den tilbagevendende begivenhed.

15 retter i tre forskellige kategorier, Hav, Land samt Sødt & Ost, bliver nomineret. Retterne har de danske madanmeldere prøvespist i årets løb, og de bedste inden for hver kategori bliver ved finalen vurderet af et dommerpanel bestående af medlemmerne fra Danske Madanmeldere i forhold til smag, ide og udseende. Derefter kan en af retterne i hver kategori tillade sig at kalde sig årets bedste ret.

Og det kan altså Rasmus Kofoeds kulmule-ret efter gårsdagens udgave af Årets Ret, som blev afholdt på Hotel & Restaurantskolen i Valby.

Hans konkurrenter i kategorien Hav var Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro, Rasmus Munk, forhenværende køkkenchef hos Tree Top i Vejle, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og Karlos Ponte fra Restaurant Taller.

I kategorien Land var Rasmus Kofoed også nomineret, det samme var Christian Puglisi fra Relæ, den tidligere Noma-kok Matt Orlando, der nu holder til på Amass, René Redzepi fra Noma samt Jakob Mielcke fra Mielcke & Hurtigkarl.

Og det var Jakob Mielcke, der, ligesom både sidste og forrige år, kunne trække sig sejrrigt fra den dyst med en svovlporresvamp med hyldeblomst og kaviar, mens kok og konditor Daniel Kruse fra restauranten på Stammershalle Badehotel på Bornholm løb med sejren i den søde afdeling.

Hans vinderret bestod af ærter, råmælksis, grønne jordbær, stikkelsbær og mynte, og den var i infight med retter fra Matt Orlando fra Amass, Karlos Pontes fra venezuelanske Taller, René Redzepi, Noma og atter engang Rasmus Kofoed fra Geranium.

Ud over kåringer i de tre hovedkategorier blev der uddelt særpriser for årets bistro, betjening, udskænkning og snack.

Her blev Bæst valgt som Årets Bistro, ejer af Stammershalle Badehotel, Henrik Petersen, har haft årets bedste betjening, den bedste udskænkning finder man hos Peter Pepke fra Kong Hans, mens du finder årets bedste snack hos den Michelinhædrede thairestaurant Kiin Kiin.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt