Hav. Årets Ret i kategorien Hav kommer fra Geranium og Rasmus Kofoeds grydeskeer. Den bestod blandt andet af kulmule.
Foto: Sandra Brovall

Hav. Årets Ret i kategorien Hav kommer fra Geranium og Rasmus Kofoeds grydeskeer. Den bestod blandt andet af kulmule.

Byliv

Kulmuleskæl og finsk kaviar sikrer titlen som Årets Bedste Fiskeret

Foreningen af Danske Madanmeldere har kåret årets bedste retter.

Byliv

Letsaltet kulmule med forkullet persille, kulmuleskæl, persillestilke og finsk kaviar i kærnemælk.

Det er hovedingredienserne i den ret, som Rasmus Kofoed fra Geranium i København var nomineret med i kategorien Hav i dette års udgave af Årets Ret, som Foreningen af Danske Madanmeldere har arrangeret hvert år siden 2000.

Og skal man tro de danske madanmeldere, er den tidligere vinder af Bocuse d'Or, verdenmesterskaberne for kokke, manden bag årets bedste havmundfuld, og den første, der i går kunne lade sig kåre som vinder i den tilbagevendende begivenhed.

15 retter i tre forskellige kategorier, Hav, Land samt Sødt & Ost, bliver nomineret. Retterne har de danske madanmeldere prøvespist i årets løb, og de bedste inden for hver kategori bliver ved finalen vurderet af et dommerpanel bestående af medlemmerne fra Danske Madanmeldere i forhold til smag, ide og udseende. Derefter kan en af retterne i hver kategori tillade sig at kalde sig årets bedste ret.

Og det kan altså Rasmus Kofoeds kulmule-ret efter gårsdagens udgave af Årets Ret, som blev afholdt på Hotel & Restaurantskolen i Valby.

Hans konkurrenter i kategorien Hav var Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro, Rasmus Munk, forhenværende køkkenchef hos Tree Top i Vejle, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og Karlos Ponte fra Restaurant Taller.

I kategorien Land var Rasmus Kofoed også nomineret, det samme var Christian Puglisi fra Relæ, den tidligere Noma-kok Matt Orlando, der nu holder til på Amass, René Redzepi fra Noma samt Jakob Mielcke fra Mielcke & Hurtigkarl.

Og det var Jakob Mielcke, der, ligesom både sidste og forrige år, kunne trække sig sejrrigt fra den dyst med en svovlporresvamp med hyldeblomst og kaviar, mens kok og konditor Daniel Kruse fra restauranten på Stammershalle Badehotel på Bornholm løb med sejren i den søde afdeling.

Hans vinderret bestod af ærter, råmælksis, grønne jordbær, stikkelsbær og mynte, og den var i infight med retter fra Matt Orlando fra Amass, Karlos Pontes fra venezuelanske Taller, René Redzepi, Noma og atter engang Rasmus Kofoed fra Geranium.

Ud over kåringer i de tre hovedkategorier blev der uddelt særpriser for årets bistro, betjening, udskænkning og snack.

Her blev Bæst valgt som Årets Bistro, ejer af Stammershalle Badehotel, Henrik Petersen, har haft årets bedste betjening, den bedste udskænkning finder man hos Peter Pepke fra Kong Hans, mens du finder årets bedste snack hos den Michelinhædrede thairestaurant Kiin Kiin.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce