Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madmadmad. Det er altså mindst et par mad'er for meget her, venner.
Foto: Lasse Kofod (arkiv)

Madmadmad. Det er altså mindst et par mad'er for meget her, venner.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Top 10: Dét kaldte I bare ikke jeres restaurant

Hvad tænker ejerne på? Her er 10 virkelig dårlige restaurantnavne i København.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København er et kulinarisk slaraffenland, og man skal være ualmindelig kræsen for ikke at kunne finde et lækkert måltid et eller andet sted i byen.

Men det hænder, man kigger op på et restaurantskilt og tænker: »Hvad har I gang i her? Er dét virkelig det bedste navn, I kan finde på«?

Vi har travet byen tynd og fundet 10 restaurantnavne, der - efter vores mening - er dumpet. Det handler ikke om maden. Kun om navnet.

Som der kan være alle mulige gode grunde til, folk har valgt. Men derfor må vi altså godt synes, det kunne være gjort bedre:

Nr. 10

Ahaaa - Det Arabiske Madhus sniger sig akkurat med på listen. Intentionen er fin. Man har forsøgt noget kreativt og sikret sig en god placering i telefonbogen. Lidt ligesom når bordellerne skriver en masse a'er for at blive nævnt først i Ekstra Bladets massageannoncer.

Problemet er, at Ahaaa ikke betyder noget på arabisk. Eller jo, det er et udtryk, der betegner overraskelse ligesom på dansk. Men der er nok en grund til, at kombinationen Udråb + Restaurantnavn aldrig rigtig er slået igennem. Jasååå - Jensens Bøfhus. Nådada - Noma. Ikke rigtig, vel?

Nr. 9

FIAT er en italiensk restaurant på Kongens Nytorv. Til forskel fra Ahaaa står det for noget - nemlig Fondazione Italiana Alimentari Total.

Det betyder noget i retning af 'italiensk totaloplevelse'. Det giver sikkert god mening, men faktum er, at jeres mad giver associationer til en Punto, og det er sgu da lidt ærgerligt, når der nu var så mange lækre italienske bilmærker at vælge imellem.

Mon ikke man snildt kunne have fundet en forkortelse, der kunne matche et navn som Maserati? Eller Ferrari? Eller Lamborghini? For slet ikke at tale om De Tomaso?

Nr. 8

Far's Dreng er et forholdsvist nyt bekendtskab i det københavnske madbillede, men det betyder ikke, at man er skånet for kritik, når man har et så lemfældigt forhold til apostroffer.

Men tegnsætningen er ikke det eneste problem.

Det værste er, at det er praktisk taget umuligt at sætte en aftale op på Far's Dreng uden at lyde halvklam: 'Skal vi mødes på Drengen'?, 'Jeg kommer lidt senere på Far's Dreng'. Nej, det er helt forkert, det her.

Nr. 7

Taller. Højere? End hvad? Nå, skal det ikke udtales på engelsk. Tal er ... hvad? Bedre end bogstaver? Bedre end Tal-R?

Det viser sig, at navnet skal udtales på spansk [taijær] og betyder værksted. Bag restauranten står to venezuelanske kokke og en dansk general manager, og navnet er et forsøg på at vise, at man her blander danske råvarer og venezuelanske smage. Et skønt koncept. Men det ændrer ikke på, at 9 ud 10 udtaler jeres restaurantnavn på engelsk.

Nr. 6

Man skal lede længe for at finde et mere ugæstfrit navn end Go Away på Nørrebro.

Stedet profilerer sig på 'ærlig take away', men her er ærligheden måske lige udtalt nok: 'Vil du ikke nok tage din mad med herfra i en allerhelvedes fart, så vi ikke skal se mere på dig'?

Go Aways profiltekst på hjemmesiden slutter med hilsenen 'Thank you & go away'. Selv tak, det gør vi bare.

Nr. 5

Brøl - brød og øl. Navnet var så fint, lige indtil I valgte at forklare det for os. I stedet for at gå eksklusivt med det glimrende navn 'Brøl' vælger I at ophobe uhørt mange ø'er. Trø smø kønøsøre.

Man skal ikke brøle med brød og øl i munden, som det lyder i det gamle mundheld. Mmm ... Mundheld. Det er et godt restaurantnavn. Her ville vi gerne spise og ikke mindst drikke.

Nr. 4

Apropos drikke. Det er primært dét, man gør på Balderdash, men man kan altså også spise her ved særlige pop-up-arrangementer. Navnet Balderdash betyder i sin nuværende form volapyk.

Navnet giver i første omgang herlige firser-associationer til computerspillet Boulder Dash, men så kører associationsrækken videre: Dash betyder at løbe meget stærkt meget pludseligt, og sætter man det sammen med balder ender man i ordet ræserrøv. Som er et sjovt ord. Men ikke som restaurantnavn.

Nr. 3

Hver gang, du går forbi burgerjointen Cock's & Cows, tænker du på pikkemænd og klovdyr. Jo, du gør.

Det er meget muligt, at cock også betyder hane, men i verden anno 2015 betyder det altså først og fremmest mandligt kønsorgan.

Og pikke og køer giver altså nogle lidt for voldsomme associationer. Lidt som en pornoversion af 'Mænd & Høns'.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Nr. 2

Nogen sad på Barbar Bar en sen aften og tænkte 'Sådan ét navn vil jeg også have'. Men så gik det ned ad bakke derfra.

Madmad Madbodega er mindst et par mad'er for meget. Og det er så ærgerligt, for I var så tæt på at have det vildeste restaurantnavn i byen: Mad Max Madbodega. Det havde været sejt.

Nr. 1

[ib-2022]

Skal du have maden med hjem i pornosækken?

Byens mest uheldige restaurantnavn finder vi på Halmtorvet, hvor Porn Sak har til huse.

Det lyder som den frække overbygning til B-52's 'Love Shack', men faktisk er det en thai-restaurant opkaldt efter to af ejerens familiemedlemmer.

Så foretrækker vi altså trods alt Far's Dreng.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Tommy Grøn eller Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips