Svømmebad. Københavns Kommune har netop afsat 1,4 mio. kroner til at undersøge, om der kan blive bygget et svømmebad på Papirøen.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Svømmebad. Københavns Kommune har netop afsat 1,4 mio. kroner til at undersøge, om der kan blive bygget et svømmebad på Papirøen.

Byliv

Øliv: Stort svømmebad kan være på vej til Papirøen

Vindere af idékonkurrencen om Papirøens udvikling vil etablere svømmebad på øen.

Byliv

Christiansholm, bedre kendt som Papirøen, skal i de kommende år udvikles til at blive et attraktivt byområde med både boliger, erhverv, havnepromenade og ikke mindst kulturliv.

Derfor udskrev Københavns Kommune i foråret 2015 en idékonkurrence om en ny kultur- og fritidsfunktion på Christiansholm.

Der kom i alt 160 forskellige forslag fra københavnske borgere, tegnestuer og arkitektaspiranter, og allerede i maj blev der fundet fem vindere.

Hele tre af vinderideerne indeholdt forskellige forslag til et svømmebadsanlæg, og derfor har kommunen nu afsat 1,4 mio. kroner til at undersøge mulighederne for at anlægge lige præcis et svømmebad på Papirøen.

Bred politisk opbakning til de vandglade forslag

På Rådhuset er der begejstring for ideen om et svømmebad:

»Papirøen skal være for alle, og med et svømmebad kan området fortsat blive et åbent og attraktivt sted for både københavnere og byens gæster« udtaler overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) supplerer:

»Målet har hele tiden været at sikre et folkeligt tilbud til alle … Mange af de forslag, vi fik ind i idékonkurrencen – også fra de lokale beboere – pegede på en svømmemulighed. Så jeg er glad for, at vi nu er enige om at arbejde videre med ideen om et svømmebad til gavn for alle«.

Derfor er der altså nu afsat 1,4 mio. kroner for at undersøge mulighederne for, om et anlæg af denne kaliber kan lade sig gøre. Finansieringen af det endelige byggeri er endnu ikke fastlagt.

Endnu en konkurrence er sat i søen

Men udviklingen stopper ikke her, for i går, mandag 5. oktober, udskrev udviklingsselskabet By & Havn – der er grundejere af Christiansholm og står for den fremtidige udvikling af området som helhed – en tegnekonkurrence, hvor syv udvalgte tegnestuer skal komme med hvert deres bud på, hvordan hele området skal udvikles.

Til februar vil der blive kåret et til to vinderforslag, hvorefter der inviteres til borgermøde, for at københavnerne kan diskutere og evt. videreudvikle på forslagene. Tegnestuerne skal – i overensstemmelse med Københavns Kommunes vision for Københavns Havn fra 2013 – formå at lave løsninger, der skaber flere aktiviteter i havnen og sikrer bedre adgang til vandet for københavnerne.

De syv tegnestuer skal sørge for at inkorporere svømmebads-ideen i deres endelige forslag, der skal afleveres til By & Havn senest 7. december.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce