Cosplay. Tager man et smut til Valby, kan man deltage i GeekCore Festival, hvor der rollespilles, videospilles, brætspilles og cosplay'es.
Foto: PR - GeekCore Festival

Cosplay. Tager man et smut til Valby, kan man deltage i GeekCore Festival, hvor der rollespilles, videospilles, brætspilles og cosplay'es.

Byliv

Østers, anime-bingo og hemmeligt rave: Her er 8 sjove ting, du kan lave i weekenden

Der er masser af mangfoldighed i denne weekends arrangementer.

Byliv

Fredag

Østersfestivalen nærmer sig sin afslutning, men du kan stadig nå at forkæle dine smagsløg med bløddyrene hos Mikkeller, der fejrer Oyster Trophy Week ved at forene østersen med bryggeriets egne øl, der er udvalgt til arrangement.

Det foregår i Mikkellers bar i Viktoriagade på Vesterbro, og hav- og humlefejringen starter kl. 16.

Du kan fortsætte fredagsfesten sammen med CPH:DOX, der launcher årets program på Bremen Teater med Chris Moukarbels nye dokumentarfilm, ’Banksy Does New York’, om gadekunstneren Banksy.

Efter visningen giver synthpopbandet First Hate koncert, hvorefter T.O.M. og Beatforskerne fortsætter bag pladespillerne.

Billetter til festen koster 70 kroner og kan købes her.

Er du mere den slags fest, der foregår på et bræt, på en skærm eller blandt en masse rollespillere, kan du slå et smut forbi Valby Kulturhus, der lægger lokaler til GeekCore Festival.

Fredag er der blandt andet Anime Bingo, Cosplay Showcase, hvor deltagerne klæder sig ud som karakterer fra manga, anime og videospil og viser udklædningerne frem, samt mafia-rollespil.

Men der er meget mere på programmet, lige til at gøre en rigtig geek og andre legesyge individer bløde i knæene.

Lørdag

Lørdagen kan du starte på plademesse i Ragnhildsgade, hvor spillestedet Mayhem arrangerer anden udgave af Mayhem Plademesse. Musikalsk er der fokus på elektroniske genrer som house, Dubstep og Drum'n'Bass, men der vil også være vinyler for såvel rock- som metalhovederne.

Messen starter kl. 14, og for sælgeren er det ganske gratis at dukke på, husk booking og eget bord, mens køberen må punge op med en flad tier i indgangen.

Når pladehøsten er overstået, kan du i den gamle vinkælder i en villa på Krausevej nr. 3 på Østerbro drikke dig varm i kinderne med et stort udbud af vilde vine. En gruppe københavnske vinimportører, blandt andre Rødder og Vin og Il Buco, tropper op med forskellige, alternative vine, du får et vinglas i hånden ved ankomst og så vandrer du ellers bare rundt og får det rart, mens du lærer lidt mere om vin.

Når sulten ankommer, er der også sørget for, at du kan slå den ned med lidt vild mad.

Der er rift om billetterne, så skynd dig herind og se, om det er noget for dig.

Ellers kan du danse natten lang, og bekymre dig en anden gang, sammen med festkollektive Kune, der holder gå amok-fest på...en endnu ukendt adresse. Den får du ved at sende en mail til kunekbh@gmail.com med dit navn og eventuelt dit telefonnummer. Derefter får du dagen før tilsendt den hemmelige adresse.

Lineuppet byder blandt andet på Pattern Repeat, Ricq og Kong.

Holder du ud til efterfesten, der starter kl. 6, serverer Kune kaffe og frugt, så du kan feste videre i den lyse morgen sammen med Mikkel Ulriksen og Martinez.

Se mere om eventen med navnet Jaunt #1 w/ Kenneth Christiansen & Resoe aka Pattern Repeat lige her.

Søndag

Søndagen kunne du for eksempel bruge i selskab med Fritz Lang og 'Metropolis', der er månedes film i Cinemateket. Science fiction-filmen fra 1927, der i 2008 blev restaureret og fik tilføjet 30 ekstra minutter, der var dukket op i Argentina, har for nyligt fået et nyt soundtrackt leveret af navne som Brian Eno, Massive Attack og New Order.

I 154 minutter kan du lade dig forkæle af det ekspressionistiske værk om robotter, kærlighed og klassekamp. Der er pause undervejs, og på Cinematekets hjemmeside kan du læse mere om Fritz Lang og filmen.

Du kan også holde det helt klassisk og hoppe i Tivoli, der i anledning af Halloween er fyldt med græskar og og uhygge. Du kan for eksempel møde Heksebanden, spise scary hotdogs og møde Rasmus Klump! Et hit for børn og barnlige sjæle.

Tivoli holder åbent indtil 1. november.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce