Demokratitelt. Midt i Kgs. Have rejses et 60 m. langt telt, der skal rumme et stort udvalg af begivenheder.
Foto: Lasse Kofod (arkiv)

Demokratitelt. Midt i Kgs. Have rejses et 60 m. langt telt, der skal rumme et stort udvalg af begivenheder.

Byliv

Demokratiet rykker ind i kæmpetelt i Kongens Have

Teltet skal bl.a. rumme et tredages demokratimøde med gratis art-talks, debatter, fester og filmvisninger.

Byliv

»Et telt? I Kongens Have? I november? Ja, det er korrekt«. Sådan skriver CPH:DOX i en pressemeddelelse i dag i forbindelse med det nyeste tiltag under dokumentarfestivalen:

Et kæmpe festivaltelt midt i Kongens Have, hvor der skal afholdes et hav af gratis begivenheder. Demokratimøde, debatter, fester, filmvisninger, art-talks, konferencer m.m.

Torsdag 5. november indvies teltet med gratis filmvisning af kunstfilmen ’Thurday’ og efterfølgende live-installation og dj-set.

Demokratimøde i samarbejde med Politiken

Efter åbningsfesten står den på tredages demokratimøde – Reality:Check - arrangeret i et samarbejde mellem CPH:DOX og Politiken. Her vil et hav af oplægsholdere diskutere demokrati anno 2015.

Der er store internationale navne på plakaten med bl.a. filosof David Van Reybrouck og journalist og blogger Quinn Norton, der bl.a. har dækket hackergruppen Anonymous og Occupy-bevægelsen. De vil diskutere, om valghandlingen gør noget godt for vores demokrati, samt undersøge internettets betydning for samfundsudviklingen.

Af danske indslag kan man bl.a. opleve digteren Yahya Hassan, aktivisten Emma Holten, chefredaktør Bo Lidegaard, kulturredaktør Rune Lykkeberg og Jyllands-Postens udlandsredaktør Flemming Rose. Også forfatter Peter Øvig Knudsen, bladtegner Roald Als, kritikredaktør Christoffer Emil Bruun og journalist Lea Korsgaard vil lægge vejen forbi.

Er man i det festlige hjørne, kan man deltage i ’The Political Party’, hvor der vil være gratis drinks og musik fra Ras Money, Phase5, Ladybox og DJ Hvad.

De kunstinteresserede kan opleve festivalens gæstekurator Olafur Eliasson i samtale med Tim Morton, og desuden beundre teltets udsmykninger lavet af kunstnere fra gruppen CMPNDM. Hele teltet er indrettet med designermøbler, og bare rolig – der er sørget for varmekanoner, så man ikke fryser tæerne af.

Lige omtrent halvdelen af arrangementerne i teltet er gratis at deltage i, mens der til enkelte arrangementer skal købes billetter til 85 kroner. Se det fulde program for Reality:Check her ( eksternt link).

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce