Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

ARVESAG. Vi mødtes gennem rudens specielle navn er arvet fra en lille andelscafe, som før befandt sig på matriklen. De nye ejere nænnede ikke at skille sig af med det.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny Nørrebro-café serverer kaffe, så man bliver helt høj

Kaffen var svævende, frugtrig og ganske uimodståelig.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»I må sige til, hvis ægget ikke har fået nok. Så giver vi det lidt mere«.

Ægget viser sig at være smilende som selveste solen, men tilbuddet, som vidner om en (desværre) sjælden indstilling til begrebet service, påskønnes ikke desto mindre. De tre ejere af cafeen Vi mødtes gennem ruden har da også alle en fortid (og nutid) i restaurationsbranchen og har arbejdet/arbejder på steder som Kul, Geist, Nimb og Uformel.

Kæresteparret Fanny Louise Gissel Klintø og Marc van Hauen bor på Nørrebro, og drømmen om egen vinbar, som de deler med ven og kollega Emil Myllerup Hansen, blev pludselig konverteret til en kaffebar, da lokalet på Heimdalsgade blev ledigt.

Berlinerstudentikost overload

Indretningen har de selv stået for enten ved at bygge eller klunse, og det kan man godt se. En trækasse med rød skovsyre i muldjord står på gulvet ved bardisken, og inden for en radius af to meter står f.eks. et antikt piano og en samling af familiespil, der kan gøre en børnehave misundelig.

Måske man kunne overveje at kassere lidt af det indsamlede, for efter min mening kan det berlinerstudentikose specielt i baglokalet godt blive lige lovlig charmerende. Men personligt er her, og de tre ejere er at dømme efter både den uspartanske indretning og maden generøse mennesker.

Umiddelbart er menuen ikke voldsomt original: avokado, æg, laks, humus, skinke, yoghurt og så videre, men da maden kommer – vi har bestilt brunchen Chefens Morgenmad – overrasker den alligevel med både udseende og velsmag.

En avokadomad er pyntet med valnødder, mandler, engsyre og skovsyre (årets krydderurt 2015, som Emil Myllerup Hansen selvironisk præsenterer den), og resultatet er ifølge min ledsagerske en ret i perfekt balance. Da jeg er nøddeallergiker, bliver jeg præsenteret for en alternativ topping, nemlig græskarkerner ristet med garam masala.

Laks og humus

Laksen, som serveres med citronpeber og passer godt til en ledsagende hytteost med cherrytomater, er i modsætning til den typiske supermarkedslaks helt uden hvide fedtstriber, hvilket betyder, at den har haft plads til at kunne svømme og da heller ikke har den bismag af tran, som opdrætslaks ellers godt kan have.

Og endelig er hummussen vist nærmest som en selvfølge blandet med chipotle og serveret med rødbedespirer og førnævnte græskarkerner. En lille ostetallerken byder på delikatesser: rødkit, Tomme de Savoie og en halvårslagret Comté.

Måske byens bedste latte

Kaffen er et helt kapitel for sig.

Latten er måske den bedste, denne anmelder har fået til dato. En aroma af syrlige æbler nærmest danser på toppen af den fede sødmælk, og hjernen modtager med det samme både opkvikkende akupunktur og beroligende chokoladekram.

Bønnerne er fra Guatemala og leveres af Copenhagen Coffeelab, og en let ristning giver et svævende, frugtrigt og syrligt resultat, som de tre ejere foretrækker frem for det tungere, cigarrede udtryk, man får mange andre steder.

Godt tilfreds

Som espresso hviner den måske lige lovlig meget i tandhalsene, men som latte er den uimodståelig. Det samme gælder min ledsagers soyalatte, der »ikke bare smager af brændt soyamælk«, hvilket ifølge hende er en kunst.

Kaffen er nærmest lige til at blive høj af, og det er godt, for alkoholbevilling har man ikke. Til gengæld har ejerne takket være stor sommeliererfaring skabt tradition for vinsmagningsdage, hvortil man så skaffer en dagslicens.

Det samme gør man ved stedets små jazzkoncerter. En dag udvikler trioen måske stedet til den vinbar, de oprindeligt drømte om. Men indtil videre virker de godt tilfredse med Vi mødes gennem ruden.

Og det er de ikke alene om.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Nyheder