Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AFSTED. Ibyen har udvalgt fem Instagrammere, der er særligt gode til at vise Københavns liv via deres iPhone. For eksempel cyklisternes favorit, Dronning Louises Bro, fanget en frostklar morgen i februar.
Foto: Simon Larsen/Instagram

AFSTED. Ibyen har udvalgt fem Instagrammere, der er særligt gode til at vise Københavns liv via deres iPhone. For eksempel cyklisternes favorit, Dronning Louises Bro, fanget en frostklar morgen i februar.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er de bedste københavnerprofiler på Instagram

Hvorfor har du kun 78 følgere på Instagram, når andre har 78.000? Vi har fundet en håndfuld af de dygtigste københavner-instagrammere og spurgt dem, hvordan man viser byen frem, så tusindvis kigger med.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København er:

Spiret på Christiansborg dækket i tåge. Travle cyklister, der valfarter over Dronning Louises Bro en frostklar formiddag. Som pilgrimme med hjul under. En ældre herre ved Vor Frue Kirke, der for et øjeblik ser ud til at have mistet melodien.

Det, og meget andet, er København. Ihvertfald set gennem kameralinserne hos nogle af de mest populære danske Instagram-profiler, der skildrer bylivet i København.

Fælles for dem er, at de høster tusindvis af følgere og likes på at vise byrummet fra et iPhone-perspektiv.

Ibyen har udvalgt fem af de bedste. Og bedt dem fremhæve et favoritbillede fra byen og forklare, hvad de kigger efter, når de skal indfange København på en skærm.

Thomas Søndergaard. Står bag Instagram-profilen sondergaardmed 34.000 følgere.

Copenhagen morning #copenhagen #alwaysgeotag #iphoneonly #vscocam #vsco #snapseed #mappthis

Et billede slået op af Simon Larsen (@simonlarsen) den

»Jeg har set ham en del gange før på min gåtur hjem fra arbejde. Siddende på en trappesten bag Vor Frue Kirke. Jeg ved ikke, hvem han er, men han sidder tit og ser lidt mellemfornøjet ud. Nærmest ensom. Der er en tiltalende melankoli i billedet. Damen bagved har bare travlt med at komme forbi og ser ham slet ikke. Det er et godt eksempel på den slags bybilleder, jeg bedst kan lide. Man kommer tæt på, og det handler om stemningen og historien i billedet, ikke om det ser flot ud. Jeg er rigtig træt af billeder, som kun er flotte«.

»Der er altid noget, der ændrer sig i København, selvom jeg kender den som min egen bukselomme. Man kan løbe tør for lokationer i byrummet, men ikke situationer«.

»Jeg kan godt forstå, folk synes, København er spændende at fotografere. For det er en virkelig pæn by. Men den kan også blive for pæn. Men så er det jo bare at prøve at finde de steder, hvor der alligevel er kant, og hvor det hele ikke er for ensartet. For de findes jo. De bliver bare sværere og sværere at finde«.

Anette Ingerslev Gundesen. Kvinden bag somewhereincopenhagen, der har 78.000 følgere.

Snowy Saturday. Sledging time with my family in front of @smkmuseum

Et billede slået op af Anette Ingerslev Gundesen (@somewhereincopenhagen) den

»Billedet er taget foran Statens Museum for Kunst en lørdag for nogle uger siden. Mine døtre, min mand og jeg hyggede os med at kælke, og jeg fangede den her scene med min iPhone. Jeg kan godt lide, at billedet er tidløst. Det viser en fin, lidt nostalgisk scene«.

»I mine billeder prøver jeg på at fremhæve de små detaljer. Mine billeder fra byrummet er en hyldest til hverdagen, og jeg er ikke tiltrukket af det storslåede motiv. Instagram er godt, fordi det rammer det visuelle i os mennesker, og det er nemt at have med sig på farten til at indkapsle et godt øjeblik. Man tilrettelægger ligesom sit eget lille magasin med de ting, man værdsætter ved byen«.

Simon Larsen. Hans Instagram-profil har 27.000 følgere.

After work. #copenhagen #sondergaard_street

Et billede slået op af Thomas Søndergaard (@sondergaard) den

»Det var tidlig morgen. Jeg havde egentlig en aftale hos tandlægen, men på vejen blev den aflyst. Så jeg besluttede mig for at cykle lidt rundt i stedet. Nede ved en af kanalerne ved Børsgraven så jeg så pludselig den her lille anløbsbro, som jeg aldrig havde lagt mærke til før. Tågen lå stadig tæt over byen, og jeg stillede mig op og ventede på, at der ikke var alt for mange håndværkere og varebiler inden for motivrammen. Og så var billedet der lige pludselig«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det kan lyde banalt, men bare det at være i København og ude i byen er inspirerende. Det er især byens arkitektur og stemning som gør, at alle billederne bare er derude og venter på at blive fotograferet«.

»Instagram er jo et community med mulighed for endeløs inspiration. Jeg synes, det er inspirerende at se andres take på byen, og hvor forskelligt de samme steder i København kan tage sig ud, alt afhængig af hvem der har stået bag kameraet«.

Martin Heiberg. Manden bag meetmartin,der har 101.000 følgere.

Untitled reflection II

Et billede slået op af Martin Heiberg Hjortsø (@meetmartin) den

»Det er taget en søndag eftermiddag, hvor der var sindssygt koldt. Det halvsneede, og der var, usædvanligt nok, ikke særligt mange mennesker nede ved søerne. Men der var en helt vild spejling på søen. Fuldstændig spejlblankt, og det er altså sjældent, man kan fange sådan en refleksion. Og sådan en mennesketomhed på et ellers altid travlt sted«.

»Jeg prøver tit at opsøge roen, når jeg går rundt i København. Motivet skal være minimalistisk og uden alt for meget støj. Billedet skal være rart at se på, men motivet skal samtidig kunne fortælle en historie. Det er vigtigt for mig at forsøge at vise københavnerne nogle nye sider af deres by«.

»Jeg kan egentlig godt lide, at København er så stilren. Og det passer jo så alligevel ikke helt, for selvom her er masser af tuttenuttethed, så er her jo også nytænkende, moderne arkitektur og mere slidte steder. Og så er København fed at fotografere, fordi byen er så åben. Du har adgang til steder, hvor du aldrig ville kunne komme hen i andre byer. Op på toppen af bygninger og ind i trappeopgange, eksempelvis. Det får man virkelig nogle helt andre vinkler ud af«.

Mathias Milton. Har 16.000 følgere.

Nothing like a walk in the capital #copenhagen

Et billede slået op af Mathias Milton (@mathiasmilton) den

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg var ude i København sammen med en spansk Instagrammer, da jeg tog det her billede i Snaregade. Hun havde set mine bybilleder på Instagram og ville gerne se byen rigtigt. Hun var helt opløftet over, at der var så mange gode steder at fotografere. Små, skjulte detaljer. Snaregade er dog måske Københavns mest instagrammede gade, men den har også bare en helt særlig gammel charme over sig«.

»Jeg er altid opmærksom, når jeg bevæger mig rundt i København. Jeg kigger efter smukke gader, gamle huse, et flot lysindfald eller et øjeblik, du kun kan fange nu og her. Jeg elsker at gå ind i baggårde for at se, hvad der gemmer sig af sjove ting. Hvis du googler København eller slår op i en turistbog, så er det typisk Amalienborg eller Rundetårn, du ser. Men på Instagram er det lokale, der viser deres København frem. Det er langt federe«.

»København har den her særlige charme, som en lille storby har. Den stemning synes jeg ikke, man finder i de store metropoler. Derfor tror jeg, byen er så populær at fotografere og kigge på billeder af. Inden jeg begyndte at være opmærksom på byrummet, var et hus bare et hus og en gade bare en gade. Men når man stopper op, ser man pludselig nogle helt andre ting. Den oplevelse vil jeg gerne give med mine billeder«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips