HAPS. Tatar-drengene fra Kødbyens Mad & Marked disker op på Fyn i weekenden.
Foto: PR

HAPS. Tatar-drengene fra Kødbyens Mad & Marked disker op på Fyn i weekenden.

Byliv

Det' bare leifig: Her skal du spise dig mæt på Heartland Festival

Tag på kulinarisk opdagelsesrejse i TasteLand ved Egeskov Slot i weekenden.

Byliv

Der er et spændende og lokalt forankret udvalg af mad på weekendens Heartland Festival på Sydfyn.

Tatar

Hvis du har frekventeret Kødbyens Mad og Marked (som netop har vundet Ibyen-prisen for Årets Sted i byen), så er du muligvis allerede bekendt med tatar-drengene.

Årets Ibyen-priser uddelt på Distortion

På Heartland Festival står menuen på klassisk rørt oksetatar med krydret umami-dressing, kapers, tomater og skalotteløg. Du kan også få tatar af letsaltet laks med rygeostecreme, radiser og purløg, en oksetartar med fjordrejemayonnaise, grønne og hvide asparges, som syltede og rå, samt en gulerodstatar, med sennepscreme og urter.

Tatar er desuden også at finde på årets Roskilde Festival.

Steensgaard

Den lokale gård Stensgaard ligger i Millinge på Fyn. De anser sig selv som mere end blot økologiske, men et principlandbrug, hvor respekt for naturen, høj dyrevelfærd og kødkvalitet er i højsædet. Gården har fokus på, at hele værdikæden er samlet samme sted: De dyrker eget foder, dyrene græsser på gårdens marker og slagter i eget slagtehus.

Fyn får ikke bare endnu en ny festival - det er også en helt ny type festival

Steensgaard har til festivalen udviklet Heartlandpølsen. Pølsen er lavet på gamle håndværkertraditioner og uden kunstige tilsætningsstoffer. Til pølsen serveres en sprød salat af årstidens grønt og økologiske afgrøder fra Steensgaards marker.

Et billede slået op af Tatar (@tatar_raw) den

Herudover står de klar med grillspyd og anretter en charcuteritallerken med et udvalg af håndlavet, økologisk charcuteri fra Steensgaards modningskælder, heriblandt deres 2-årige knoglemodnede skinke.

Burger Anarchy

Til daglig finder man gourmet-burger-jointen Burger Anarchy på adressen Gravene 2A i Odense C, tæt på Lotzes Have. Her er der fokus på at eksperimentere med den klassiske burger, bruge lokale råvarer og ikke mindst lave alt fra bunden.

På Heartland serverer de en burger med hakket vildsvin og karameliserede løg, en spicy burger med hakket oksekød og en vegetarburger. Hertil er der også sprøde pommes frittes med dip.

Tartelettøsen

Under sloganet »Nogen ta’r det tungt, tøsen ta’r det letter’« turnerer Tartelettøsen landet tyndt med deres danske retter. Hofretterne er brændende kærlighed og tarteletter, og det er sidstnævnte de medbringer til Heartland. »Dem, som vækker gode minder fra barndommen, dem, som mormor ville elske«.

De fås både som for- eller hovedret eller begge dele.

Mmoks

Den uformelle restaurant Mmoks finder du på Kongensgade i Odense, men i weekenden rykker de også teltpælene op og serverer mad på Heartland Festival. Og de tager en masse lokale råvarer med.

Her serverer de en wrap med krydret og revet gris fra Grambogaard, serveret med cremet spidskålssalat og spicy mayonnaise. Eller en marokkansk simrekalv fra De Fynske Gaarde med kikærter, tørret frugt og sauce med tomat.

Brian Eno-installation rykker ind på nystartet festival

Der tilbydes også en salat af nye fynske kartofler med osten Gundestrup Svenbo, hvor der følger græskarkerner og vinaigrette af rapsolie fra Egeskov med. Endelig er der en grov salat af marineret perlespelt fra Kragegaarden, med vilde urter og syltede asparges fra Torup Bakkegaard på menuen.

Bar Sushi

Der er selvfølgelig også sushi på menuen. Det er jo en voksen-festival.

På Heartland kan man slå et smut forbi bar'sushi og dræbe tømmermændene med en gang maki, futomaki, uramaki, nigiria, tangsalat og tempurarejer, som man selv kan blande og sammensætte efter ønske.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den japanske diner og take away bar‘sushi blev grundlagt i 2005 af restauratør Claus Skovsted i Odense. Sidenhen har konceptet bredt sig til Svendborg, Kolding og Vejle.

Kok & Rul

Den transportable diner Kok & Rul laver mad af årstidens råvarer, som indkøbes direkte hos lokalproducenterne og krydderurterne hentes i egen baghave. Så den bæredygtige og lokale profil passer perfekt til Heartland.

Kok & Ruls tilbud på festivalen er en Philly cheese steak sandwich, en Philly vegetarian cheese sandwich og en Philly vegan cheese sandwich. Menukortet byder også på en spicy aspargessuppe med brød, og grove fritter med hjemmelavet remoulade eller aioli.

Heartland Banquet

Husk også at besøge Heartland Banquet, hvor Per Hallundbæk fra Falsled Kro kokkerer, i samarbejde med Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder i København og Jesper Koch (tidligere Brdr. Koch) fra Aarhus, en treretters menu med de bedste fynske råvarer. Middagen iscenesættes af Mette Martinussen (1. Th. og tidl. Madeleines Madteater).

Der kan købes billet lige her, og der er stadig plads til frokost fredag og lørdag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce