Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Sømand. Der er garanteret også masser af friske sejlere med til årets Pride. Her er det fra 2013.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pride-guide: Medina, (k)analrundfart, Alaska Thunderfuck og en ordentlig røvfuld fester

Ibyen guider til ugens bedste regnbuefarvede festivitas.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra i dag og frem til søndag indtager Copenhagen Pride byen - og det går aldrig stille for sig.

Programmet i år er spækket med over 100 arrangementer, som fordeler sig over debatter, optrædener, livekoncerter, skæve aktiviteter, absurd mange fester og selvfølgelig lørdagens uundgåelige parade.

De fleste af pridens aktiviteter finder sted på Rådhuspladsen, der i denne uge omdøbes til Pride Square, samt den nærliggende Regnbueplads, hvor festivalens debattelt bliver slået op.

Pride Square er åben hver dag fra 12 til 23, og foruden massevis af koncerter og optrædener på Pride Stage rykker boder og pop-up shops også ind på pladsen, så du går helt sikkert hverken sulten, tørstig eller trist i seng.

Her er Ibyens guide til Priden 2016.

Alle koncerter, foredrag og debatter på Pride Square og Regnbuepladsen er gratis, men arrangørerne opfordrer publikum til at købe et støttearmbånd til 50 kroner.

TIRSDAG

LEHMANN MARTIN
Foto: LEHMANN MARTIN

På Pridens første dag skal du forbi den officielle Pride Reception på Rådhuset, hvor Københavns Rådhus serverer de famøse rådhuspandekager, og medlem af Borgerrepræsentationen Tommy Petersen (Rad) holder åbningstalen. Det er klokken 16, og der er gratis adgang, men begrænset kapacitet, så kom i god tid.

Klokken 18.15 skal du indfinde dig i debatteltet, hvor Amir Ashour, stifter af IraQueer, den første LGBTQ-organisation i Irak, fortæller om situationen for LGBTQ-personer i Irak i dag, samt hvordan organisationen arbejder med aktivisme og sikkerhed under fjendtlige forhold.

Aftenen sluttes anderledes festligt af på Pride Stage, som om tirsdagen står i svenskernes tegn. Klokken 18.00 er det en håndfuld svenske musicalstjerner, der fortolker hits fra de største musicals, og klokken 19.00 er der Allsång a la Melodi Grand Prix med masser af optrædener og klassisk Melodi Grand Prix-stemning. Optrædenerne fortsætter til 23.00.

ONSDAG

Din onsdag skydes i gang klokken 17, hvor der er debat om køn i debatteltet, under navnet Er du dreng eller pige?. Becky Strohmer, tidligere TedX-taler og stifter af Q-factor, starter en samtale om, hvad der præcist definerer køn, hvordan grænserne nedbrydes mellem kønnene, og hvordan man kan skabe et støttende miljø over hele kønsspektret.

Senere på aftenen er der film på programmet. Klokken 19.30 bliver filmen 'Trans X Istanbul' nemlig vist, som er en personlig dokumentar, der følger en transkønnet aktivist fra Istanbul, og kampen mod hate crimes og mord. Det er på Vela Bar, Viktoriagade 2 på Vesterbro.

Onsdag aften er Evergreen Night på Pride Stage, og det betyder masser af hits og syng-med skrål. Melodi Grand Prix-deltagerne fra Lighthouse X kigger forbi (og spiller deres sidste koncert nogen sinde), ligesom Big Dipper Band og Anne Herdorf spiller op til fest. Det er fra 19-22.30.

TORSDAG

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

CHRISTENSEN NIELS
Foto: CHRISTENSEN NIELS

Din torsdag starter klokken 18, hvor der er cANAL TOURS 2016 – den ultimative (k)analrundfart i København. Turen varer en time og er spækket med vittigheder, sange og en helt masse upassende kommentarer fra årets drag-guides. Det koster 100 kroner, du kan finde billetter og øvrige afgangstider via billetto.dk. Rundfarten afgår fra Ved Stranden 26 i Indre by.

Herefter skal du spæne til debatteltet, hvor blandt andet repræsentanter fra partiet Alternativet, en præst, en sprogforsker, en kønsforsker og en professionel fodboldspiller vil diskutere nedsættende udtryk i dagens Danmark. Debatten hedder Tænk før du taler, og den starter klokken 19.00.

Du afslutter naturligvis atter aftenen på Pride Stage, hvor en række up-and-coming musikere under emnet Under The Rainbow giver livekoncerter fra 17.45 til 22.30. Navne som Jonas Rose (17.45), Danny Polaris (19.30), Amanda Wium (20.00) og Fallulah (21.15) er med på lineuppet, der i alt tæller otte koncerter.

FREDAG

Fredag må du enten tage fri eller lægge dig syg fra arbejdet, for klokken 11.00-22.00 skal du selvfølgelig til Rollespil din Pride. Det er en en-dages minikongres for rollespil med LGBTQ-tema i Huset KBH, hvor du kan prøve forskellige typer af rollespil. Det er for voksne, og der er ingen udklædning, forberedelse eller krav til deltagerne, men det bliver helt sikkert skægt. Læs mere på rollespildinpride.dk .

Senere på dagen inviterer Nationalmuseet til Natnight med Pride-tema. Fra 18.00-22.00 bliver Nationalmuseet omdannet til en sand Pride-fest med Drag Bingo, særomvisninger, film, drinks, dj's og naturligvis masser af løssluppen stemning – med et kulturelt islæt. Det er på Ny Vestergade 10 i Indre By.

Fredag aften indtager et af Europas største drag shows Pride Stage. I anledning af jubilæet kigger draglegenden Alaska Thunderfuck 5000 fra planeten Glamtron forbi, og det bliver større end stort. Alaska Thunderfuck er en af de største drag queens i verden, og der er lovet masser af gags, grin og hvin (og eftersigende skal du allerede nu øve dit »HIIIIIIEEEEEE«). I alt 17 forskellige drags optræder til showet, der varer fra 20-23, heriblandt også Foxxy Femme, Miss Maybelieve, Miss Bonnie Honey og Vesterbro Drag Udlejningsservice.

LØRDAG

ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM

Lørdag kulminerer hele ugens aktiviteter i Pridens kæmpestore parade. Omkring 30.000 mennesker forventes at deltage i paraden, mens typisk 100.000 københavnere og andet godtfolk agerer tilskuere til paraden. Paraden starter klokken 13.00 fra Frederiksberg Rådhusplads og ankommer til Pride Square ca. kl. 15.00, via Allégade, Pile Allé, Vesterbrogade og Hammerichsgade. Umiddelbart efter paraden går Ole Henriksen, årets officielle pride-vært, på scenen på Pride Square, og styrer løjerne til det store Pride Show med masser af talere og livekoncerter fra blandt andet Camille Jones (16.00), Bjørnskov (19.00), Mendoza (20.00) og Medina (21.30).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Efterfesterne fortsætter i hele byen. Studiestræde bliver omdannet til en stor gadefest med udendørs barer, dj's og masser af regnbuestemning, Regnbuepladsen bliver til Oscarpride, og i Kvindehuset på Gothersgade 37 er der Pride Party fra klokken 20-04. Pridens officielle efterfest foregår i Pumpehuset, og her sørger DJ Aamyko Iddiols, Melli Magic og Gloria Viagra for masser af hofte-vridende tunes til den lyse morgen. Det koster 125 kroner, og du kan købe billetter over billetto.dk.

SØNDAG

Har du stadig kræfter i kroppen søndag, er der After Pride chill-out i Tivoli fra 14.00-18.00 på plænen. Programmet byder på dj's, musikere, Tivoli-garden, balletdansere og film, og der er billigere indgang til Tivoli den dag med et Pride støttearmbånd.

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Nyheder