Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

LØSVÆGT. Økologiske tørvarer i salg - det må være enhver klimaentusiasts drøm!
Foto: Odile Astorga

LØSVÆGT. Økologiske tørvarer i salg - det må være enhver klimaentusiasts drøm!

Byliv

København får to nye øko-supermarkeder i weekenden - et emballagefrit og et vegansk

Køb tørvarer i løsvægt og fyld i din egen emballage - eller gå amok i vegansk ananaslæder.

Byliv

Det er ikke længere nok bare at købe økologisk, hvis man vil være helt med på de nyeste foodtrends.

Man skal også gå op i madspild, emballage og co2-udledning af sine råvarer. Besværligt? Det behøver det ikke at være.

Tre nye supermarkeder i København har nemlig gjort det til deres speciale.

Den mod emballage

LØS Market er landets første emballagefri og 100% økologiske supermarked, og de slår dørene op på lørdag. Her kan du købe over 200 forskellige tørvarer som linser, gryn, mel, pasta og kaffebønner, frugt og grøntsager, samt flydende varer som vin, olie, eddike, honning og sæbe.

Varerne findes i beholdere – ligesom i en slikbutik – og dem putter du ned i din egen medbragte emballage som krukke og glas (ikke poser, vel?), eller du køber glasbeholdere i butikken. Der kommer også til at være et internt pantsystem til fx vinflasker, som kan renses og genbruges.

LØS Market. Saxogade 77, Vesterbro. Åbner 3. sept. www.loes-market.dk. Åbningsevent.

Den mod CO2

På fredag åbner en anden socialt orienteret butik, nemlig Den Veganske Butik, i kælderen på Rosenborggade 12 – lige mellem Nørreport og Kongens Have. Butikken kommer til at være næsten helt økologisk (enkelte kostilskud som b12 kan ikke findes økologisk), og den kommer til at være en konceptforretning med tøj, tasker, sko (af b.la. ananaslæder og svampelæder), planter, kogebøger og økologisk hudpleje - alt vegansk naturligvis.

En masse madvarer - primært tørvarer, heriblandt en mase superfoods, men også kasser med lokale grøntsager og frugt samt vegansk vin og mousserende vil også være at finde i butikken. Butikkens ambition er at være den billigste blandt helsekostbutikker, og derfor vil der også være et medlemskort og fordele.

Den Veganske Butik. Rosenborggade 12, kld. Indre by. www.denveganskebutik.dk. Åbningsevent.

Den mod madspild

Du har helt sikkert hørt om WeFood, landets første butik med overskudsmad fra Folkekirkens Nødhjælp. Kort efter åbningen var butikken næsten ved at gå under i sin egen succes, da alle varer blev revet væk, og hylderne var konstant tomme.

Men nu er bl.a. samarbejdet med Føtex blevet udvidet, og WeFood får dermed varer fra ni Føtex-varehuse – og det betyder et forholdsvist stort dagligt udvalg af varer. Butikken opdaterer deres Facebook med dagens fangst; i indeværende uge har bl.a. mælk, youghurt, koldskål og masser af grove grøntsager været på hylderne og solgt til fordelagtige priser.

WeFood. Amagerbrogade 151, Amager. Hverdage 15-19. www.we-food.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce